Το Ναυάγιο: Ο Μιχάλης εξοργισμένος με την υποκρισία του πλοιοκτήτη του επιτίθεται… Διαβάστε πρώτοι στο pythia.gr όλα όσα θα δούμε και όλες τις εξελίξεις στη σειρά του Mega, Το Ναυάγιο.

Το Ναυάγιο: Ο Ιπποκράτης στέκεται στο πλευρό της Ειρήνης

Ένας μαχητικός δημοσιογράφος αναλαμβάνει να κάνει ρεπορτάζ για το ναυάγιο, ενώ ο πλοιοκτήτης και ο δικηγόρος του προσπαθούν να αποφύγουν την ευθύνη που έχουν για το συμβάν. Ο δημοσιογράφος όμως δεν γνωρίζει ότι η γυναίκα του, η Ασημίνα, βρισκόταν στο «Φοίνιξ», και το όνομά της συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των θυμάτων.

Όταν μαθαίνει αυτή την τραγική πραγματικότητα, αποφασίζει να αναζητήσει τους υπεύθυνους για το ναυάγιο και να τους φέρει ενώπιον της δικαιοσύνης. Την ίδια ώρα, ο Ιπποκράτης στέκεται στο πλευρό της Ειρήνης, η οποία είναι σοκαρισμένη από τον χαμό του Απόστολου, ενώ η Στέλλα λαμβάνει ένα τηλεφώνημα που την ενημερώνει ότι ο Κυριάκος ήταν στο μοιραίο πλοίο, και αμέσως τρέχει στο νοσοκομείο για να μάθει αν είναι ζωντανός.

Παράλληλα, ο Μάκης προσπαθεί αγκαλιάζει ξανά τα δικά του πρόσωπα, αλλά μέσα του θρηνεί για την αγαπημένη του Λίνα, πιστεύοντας ότι έχασε τη ζωή της στα κύματα. Στο μεταξύ, η Λίνα συνέρχεται στο νοσοκομείο, και ο πατέρας της αναλαμβάνει τη μεταφορά της σε μια ιδιωτική κλινική.

Η ίδια προσπαθεί να βρει το όνομά του στη λίστα με τους επιζώντες, αλλά δυστυχώς δεν το βρίσκει εκεί. Ταυτόχρονα, ο Πέτρος ανακτά τις αισθήσεις του, αλλά εκπλήσσεται όταν όλοι τον αποκαλούν Αντώνη. Στο χωριό του, τον θεωρούν νεκρό και οι συγγενείς του Γιάννη σπεύδουν να πετροβολήσουν το σπίτι του.

Μπροστά στον Βλάση και την Πολυξένη, ο Δημήτρης και η Μαρία παριστάνουν ότι δεν γνωρίζονται, ενώ ο Μάκης αναλαμβάνει να βοηθήσει τον Πέτρο να βρει σπίτι. Δυστυχώς, τα σχέδια του ανατρέπονται όταν ένας εγκληματία που μπαίνει στο δωμάτιο του τον ρωτάει πού έχει κρύψει την πολύτιμη εικόνα που κλάπηκε από την εκκλησία του παπά Γρηγόρη.

Η αστυνομία θεωρεί τον Πέτρο υπεύθυνο για την κλοπή, και η Λαμπρινή προσπαθεί να υπερασπιστεί το νεκρό, όπως τονίζει, γιο της. Ταυτόχρονα, ο Παντελίδης πηγαίνει τον πλοιοκτήτη στο νοσοκομείο για να δείξει ότι νοιάζεται για τους ναυαγούς, αλλά η παρουσία του Μιχάλη τους χαλάει τα σχέδια, καθώς οργισμένος από την υποκρισία τους, τους αναγκάζει να φύγουν.

Ο Τρύφωνας, ο πατέρας της Ειρήνης, έρχεται για να την πάρει πίσω στα Κύθηρα. Όταν φτάνουν στο λιμάνι, όμως, οι μνήμες του ναυαγίου την τρελαίνουν. Παλεύει να βρει τη δύναμη να ανέβει ξανά σε καράβι, την ώρα που ο Βασίλης ομολογεί στον Παντελίδη ότι το «Φοίνιξ» ξεκίνησε το ταξίδι του με πάρα πολλά προβλήματα.