Το προξενιό της Ιουλίας: Ο Ρήγας απειλεί να σκοτώσει Ιουλία και Γρηγόρη

Στα νέα επεισόδια της σειράς «Το προξενιό της Ιουλίας» έρχονται δραματικές εξελίξεις γεμάτες πόνο για την Ιουλία. Το μυστικό της εγκυμοσύνης, που πλέον γνωρίζει η μητέρα της, Στάσα, είναι η αφορμή για να βιώσει τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής της.

Η υπόθεση της δολοφονίας του πατέρα της, Νικόλα Σκούταρη, έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης, με τον ένοχο, Στράτο Ραζίνη, να βρίσκεται πλέον στη φυλακή, ενώ η Ιουλία και ο Γρηγόρης αποφασίζουν να συναντηθούν ξανά και να σχεδιάσουν το μέλλον τους. Εκείνη θέλει να του αποκαλύψει την εγκυμοσύνη της, ωστόσο οι συγκυρίες δεν την αφήνουν να το κάνει.

Η Ιουλία παρακαλάει τον Γρηγόρη να κάνει άμεσα κινήσεις για να είναι μαζί, αφού η μάνα της την πιέζει να δεχτεί το προξενιό του Γιωργίκη. Ωστόσο, ο Γρηγόρης ζητάει χρόνο και έτσι η Ιουλία συνεχίζει να βρίσκεται σε αδιέξοδο.

Την επόμενη μέρα, η Στάσα υπενθυμίζει στην Ιουλία ότι η εγκυμοσύνη της θα γίνει σύντομα εμφανής. Ο αδελφός της, Ρήγας, που ακούει τη συζήτηση τους, μαθαίνοντας ότι η Ιουλία περιμένει ένα νόθο παιδί και μάλιστα από τον εχθρό της οικογένειας τους εκρήγνυται από την οργή του.

Ξεσπάει έντονα και επιτίθεται λεκτικά στην Ιουλία, αποκαλώντας την ανήθικη. Εκείνη τον αντιμετωπίζει ευθέως, δηλώνοντας την αγάπη της προς τον Γρηγόρη και τονίζοντας του ότι αυτό το παιδί είναι το μόνο που της έμεινε από αυτή την αγάπη.

Ο Ρήγας, εξοργισμένος, θέλοντας να ξεπλύνει το όνομα της οικογένειάς του, επιτίθεται στην Ιουλία με ένα μαχαίρι, επιδιώκοντας να τη σκοτώσει. Η μητέρα τους, Στάσα, παρακολουθεί τη σκηνή σοκαρισμένη και παρεμβαίνει εγκαίρως για να σώσει την κόρη της από τα χέρια του Ρήγα.

Μετά την επέμβασή της, προσπαθεί να ηρεμήσει τα πνεύματα, ενώ ο Ρήγας αποφασίζει να πάει στο σπίτι του Ραζίνη με σκοπό να σκοτώσει τον Γρηγόρη. Τότε, σύμφωνα με το περιοδικό My Tv η Στάσα τον σταματάει, λέγοντας του ότι το θέμα έχει ήδη λυθεί, καθώς η Ιουλία θα παντρευτεί τον Γιωργίκη Προβιό. Έτσι, η νεαρή κοπέλα παραδίδεται στη μοίρα που της ορίζουν οι άλλοι…