Ο πατήρ Επιφάνειος είναι συγκλονισμένος από όσα του αποκάλυψε ο Χρήστος και προσπαθεί να πλησιάσει περισσότερο τον νεαρό, ενθαρρύνοντας τον να μοιραστεί περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το θάνατο της μητέρας του.

Η Βαγγελίτσα περνάει χρόνο με τον Σωτηράκη προκειμένου να κάνει τον Ρήγα να ζηλέψει, ενώ η Κατερίνη προσπαθεί να επαναφέρει την σχέση της με την Κυριακούλα όσον αφορά το προξενιό του Γρηγόρη.

Ο Γρηγόρης και η Κυριακούλα διανύουν δύσκολες στιγμές μετά τη φυλάκιση του Στράτου, ενώ ένας ακόμη νεκρός κάτω από τη γέφυρα του Τυρνάβου αναστατώνει την τοπική κοινωνία.

Ο Στασινόπουλος υποψιάζεται ότι η περίπτωση μπορεί να μην είναι ατύχημα ή αυτοκτονία, όπως αρχικά φαίνεται, καθώς ο νεκρός είναι ο Φώτης, ο μάρτυρας που αποκάλυψε ότι κάποιος είχε πάρει και κρύψει το όπλο που χρησιμοποίησε ο Στράτος για να πυροβολήσει τον Νικόλαο Ραζίνη.

Η Κατερίνη συμβουλεύει τη Φιλιώ να προσεγγίσει την Κυριακούλα για να κατακτήσει τον Γρηγόρη, αλλά τα περιθώρια που της αφήνονται για να το κάνει είναι περιορισμένα.

Η οικογένεια Σκούταρη βρίσκεται σε ενθουσιασμό για τις προετοιμασίες του προξενιού, ενώ η Φιλιώ, απογοητευμένη, επιτίθεται στον πατέρα της, τον Στασινόπουλο, που προσπαθεί να της εξηγήσει γιατί αντιτίθεται στην ιδέα του γάμου του γιου του με την Ιουλία, την κόρη του Ραζίνη.