Αν και οι αδελφοί Βρουλάκη φρόντισαν να έχουν άλλοθι, παραμένοντας στο ξενοδοχείο την ημέρα της δολοφονικής επίθεσης, ο Μύρωνας φτάνει εκεί και τους συλλαμβάνει. Αρχικά τους μεταφέρει στο αστυνομικό τμήμα όπου ο Αντώνης λέει στον Αντρέα: «Τέρμα οι ευγένειες, Βρουλάκη. Χτύπησες αστυνομικό και δεν θα περάσει έτσι αυτό. Ξέρω όμως τις προθέσεις σου και σε προειδοποιώ. Αυτό που έχεις στο μυαλό σου βγάλτο γιατί θα σε χώσω τόσο βαθιά στη φυλακή».

Προτού αντιδράσει ο Αντρέας, ο Μύρωνας μπαίνει μέσα για να πάρει τα αδέλφια και να τα μεταφέρει στο γραφείο του Χρήστου Γιακωβάκη, του νέου εισαγγελέα.

«Απ’ ότι βλέπω, έχετε πλούσιο βιογραφικό. Η δράση σας ξεκινάει από την τρυφερή ηλικία των 17 ετών, όταν επιτεθήκατε στον Ιωσήφ Σταματάκη με όπλο. Η φήμη σας ξεπερνάει τα σύνορα της Ελλάδας. Είδα ότι έχετε και έφεση στις εμπρηστικές επιθέσεις», λέει στον Αντρέα, ο οποίος αρνείται κάθε κατηγορία.

Ο εισαγγελέας ολοκληρώνει την ομιλία του, λέγοντας τους ότι ένας συνεργάτης τους έχει ήδη ομολογήσει. Ο Τηλέμαχος ρωτά ποιος είναι αυτός που τους πρόδωσε, αλλά ο Αντρέας, προσπαθώντας να προστατεύσει τον αδελφό του, υποστηρίζει: «Ποιος συνεργάτης μας; Δεν έχουμε συνεργάτες εμείς. Δεν έχουμε κάνει κάτι, είμαστε αθώοι, δεν έχουμε να ομολογήσουμε πράμα».

Τότε ο Χρήστος Γιακωβάκης ατάραχος θα πει και στους δύο: «Θα σας αφήσω να το σκεφτείτε. Κάπου που να έχετε χρόνο, να φρεσκάρετε τη μνήμη σας», και, σύμφωνα με το περιοδικό My Tv, θα φωνάξει τον Μύρωνα να τους οδηγήσει στο κρατητήριο, όπου θα παραμείνουν για αρκετό διάστημα.