Η Ιουλία μιλάει με τον Στάθη για την κατάστασή της και να του διευκρινίσει: «Στάθη, θέλω να καταλάβεις ότι δεν έχω καμία απαίτηση από εσένα σχετικά με την εγκυμοσύνη». Αυτή η δήλωση της όμως προκαλεί την οργή: «Πας καλά Ιουλία; Κοίτα μην τολμήσεις άλλη φορά να ξεστομίσεις κάτι τέτοιο, θα σκοτωθούμε». Παράλληλα, ο Μάνος και ο Ισίδωρος προσπαθούν να εξομαλύνουν την ένταση ανάμεσα στη Μαρίνα και την Αμαλία, αλλά οι δυο γυναίκες παραμένουν σε απόσταση. Την ίδια ώρα, η Λουκία εκφράζει στον Λυκούργο το ενδιαφέρον της για εκείνον και η Χάιδω νιώθει έντονη ζήλια.

Ο Κουράκος ζητάει από την Δήμητρα να κάνουν το επόμενο βήμα

Ο Κουράκος, πιο ερωτευμένος από ποτέ, αποφασίζει να ζητήσει από τη Δήμητρα να κάνουν το επόμενο βήμα στη σχέση τους. «Θέλω να σταματήσουμε να κρυβόμαστε. Ας βάλουμε όλοι τους προηγούμενους μας έρωτες στο παρελθόν και ας ζήσουμε μαζί στο ίδιο σπίτι», της λέει και περιμένει με αγωνία την απάντησή της.

Την ίδια ώρα, η ζωή της Βασιλικής αναστατώνεται από μια ξαφνική επαγγελματική πρόταση, ενώ ο Φίλιππος μετρά αντίστροφα τις ημέρες για την απόλυση του από τον στρατό.

Ο Δημοσθένης, από τη μεριά του, προσπαθεί να μάθει τη σχέση ανάμεσα στον Ισίδωρο και την Ελένη Καραλή, ενώ η Ασπασία βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα σοκαριστικό ανώνυμο τηλεφώνημα. «Ο άντρας σου έχει ερωμένη και μάλιστα την έχει αφήσει έγκυο», της λένε κι εκείνη σοκάρεται. Η Αμαλία ακούει ένα περίεργο τηλεφώνημα του Ισίδωρου, που την αναστατώνει και την κάνει να αρχίσει να ψάχνει το κινητό του.

Στο μεταξύ, ο Δημοσθένης αποφεύγει επιδέξια τις κατηγορίες της Ασπασίας σχετικά με την Ξένια: «Για κάνε μου την χάρη και άσε τις παλαβομάρες, Ασπασία, μην γίνει της τρελής εδώ μέσα», της λέει. Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, η μικρή Αγγελική εκφράζει την επιθυμία της να έχει ένα αδελφάκι και η Μαρίνα δείχνει τη δυσαρέσκειά της προς τον Μάνο, κατηγορώντας τον δασκαλεύει το παιδί.

Ο Ορέστης αισθάνεται μια αδιαθεσία και η Δήμητρα τον συνοδεύει στο ιατρείο. Εν τω μεταξύ, η Χάιδω μαθαίνει ότι ο Λυκούργος βγήκε για φαγητό με τη Λουκία, ενώ, σύμφωνα με το περιοδικό TiVi σίριαλ, την επόμενη μέρα που την συναντά η «αντίζηλό» της, πετάει υπονοούμενα…