Το Μυστικό της Πεταλούδας Open: Η Λουίζα, που διαμένει στην κατοικία του Θέμη, είναι ανήσυχη για τον Άρη με τον οποίο δεν έχει έρθει σε επαφή. Τελικά, η Χριστίνα λαμβάνει ένα τηλεφώνημα από τον Άρη, ο οποίος της επιβεβαιώνει ότι είναι εντάξει. Στη συνέχεια, η Χριστίνα δίνει στη Μαρήλια τον αριθμό τηλεφώνου από τον οποίο της τηλεφώνησε ο Άρης, αλλά η Μαρήλια φοβάται να τον καλέσει.

Ο Στέφανος αποκαλύπτει στο Νικόλα πως η Χάρις γνωρίζει για ένα περιστατικό από την περίοδο που ήταν φοιτητής στην Αστυνομική Σχολή και είχε επιτεθεί στον συνάδελφό του, Λευτέρη Τρύφωνο. Ο Νικόλας δεν πιστεύει ότι αυτό θα προβληματίσει την υιοθεσία της Αμάλα, αλλά ο Στέφανος διατηρεί τις επιφυλάξεις του.

Μια εξέταση στο όπλο που ανακαλύφθηκε στην κατοικία του Φίλιππου υποδηλώνει ότι η σφαίρα που χτύπησε τον Πολυβίου προήλθε από αυτό. Ο Άλκης προτρέπει τον Στέφανο να ζητήσει ένταλμα σύλληψης για τον Φίλιππο.

Η Ειρήνη, ανησυχώντας για τον Φίλιππο, πηγαίνει κοντά στον Χριστόφορο και τον ερωτά πού βρίσκεται ο Φίλιππος ώστε να τον επισκεφτεί.

Η Χάρις συναντιέται με τον Λευτέρη Τρύφωνο, τον αστυνομικό που είχε δεχτεί επίθεση από τον Στέφανο όταν βρίσκονταν και οι δυο στην Αστυνομική Σχολή. Ο Λευτέρης αποκαλύπτει στη Χάρις κάποιες πληροφορίες για τον Στέφανο που την σοκάρουν. Στη συνέχεια, ο Λευτέρης της λέει για τη σχέση του Στέφανου με τον Πάρι Αδαμίδη, τον φοιτητή της σχολής, και η Χάρις, εκπληκτικά, τον ρωτά αν είναι σίγουρος για τον πραγματικό προσανατολισμό του Στέφανου.

Ο Χριστόφορος προειδοποιεί την Ειρήνη για την Έλενα. Της λέει ότι έχει πάει στην Κύπρο αναζητώντας κάτι, αλλά δεν ξέρει τον λόγο ή αν κάποιος την έστειλε εκεί. Επίσης, αναφέρει πως ανακάλυψε μια ανάμνηση από το παρελθόν, αλλά δεν είναι βέβαιος για την ακρίβειά της.

Η Έλενα επικοινωνεί με τον Πέτρο, τον παλιό της φίλο από την Κύπρο, και τον ενημερώνει ότι πρέπει να τη βοηθήσει να βρει κάτι σημαντικό. Ο Πέτρος υπόσχεται να τη βοηθήσει και οι δυο τους συναντιούνται στο Λευκωσία.

Στη συνέχεια, η Χριστίνα καταφθάνει στο σπίτι του Φίλιππου και ανακαλύπτει την Έλενα να ψάχνει κάτι. Όταν την ρωτά τι κάνει εκεί, η Έλενα φαίνεται περισσότερο ένοχη παρά έκπληκτη.