Η χειρόγραφη διαθήκη του Ισίδωρου στα χέρια του Δημοσθένη… Διαβάστε πρώτοι στο pythia.gr όλα όσα θα δούμε και όλες τις εξελίξεις στη Γη τη ελιάς.

Μέσα στην ήδη ταραγμένη ζωή της οικογένειας Βρεττάκων, ένα νέο πρόβλημα προκύπτει. Όταν Λυκούργος μαθαίνει ότι το διαζύγιο του με την Χάιδω θα βγει σύντομα, ο Ισίδωρος αποφασίζει να προσπαθήσει να επανασυνδέσει το ζευγάρι.

Και η κατάλληλη ευκαιρία για να το πετύχει είναι ο επίσημος εορτασμός του γάμου με την Αμαλία. Καλεί τους πλέον αγαπημένους του ανθρώπους σε ένα επίσημο δείπνο, συμπεριλαμβανομένου του Λυκούργου και της Χάιδω. Αυτό δίνει στους δυο τους μια ευκαιρία να συναντηθούν και να συζητήσουν, αλλά το κλίμα ανάμεσα τους παραμένει ψυχρό.

Κανείς από τους παρευρισκόμενους δεν περιμένει αυτό που θα συμβεί σε αυτήν την όμορφη γιορτινή βραδιά. Ο Δημοσθένης έχει οργανώσει ληστεία στο σπίτι του Ισίδωρου και οι άντρες του καταφέρνουν να αρπάξουν το χρηματοκιβώτιο, αλλά, ευτυχώς, χωρίς να προκαλέσουν τραυματισμό σε κανέναν.

Η είδηση γρήγορα εξαπλώνεται σε όλη την πόλη, και ο Γιώργης αναλαμβάνει να διερευνήσει το περιστατικό. Στο μεταξύ, ο Δημοσθένης χαίρεται για την επιτυχία του σχεδίου του, ενώ παράλληλα, σύμφωνα με το περιοδικό 7 μέρες Tv, η Ξένια του ανακοινώνει ότι περιμένει αγοράκι, διπλασιάζοντας τη χαρά του. Κατά το άνοιγμα του κλεμμένου χρηματοκιβωτίου, όμως, ανακαλύπτεται την χειρόγραφη διαθήκη του Ισίδωρου που προκαλεί πολλές και μεγάλες απορίες.