Η Βασιλική και η Καλλιόπη καταστρώνουν σκοτεινά σχέδια… Διαβάστε πρώτοι στο pythia.gr όλες τις εξελίξεις από τα επόμενα επεισόδια της σειράς Σασμός

Ο Αστέρης ζητάει από τη Στέλλα να χωρίσουν την περιουσία τους με τον αδελφό του. Η νεαρή δικηγόρος δεν μπορεί να καταλάβει τους λόγους πίσω από αυτήν την απόφαση και του λέει να το ξανασκεφτεί, αλλά εκείνος είναι ανένδοτος. «Δεν μπορώ να σου πω περισσότερα, ίσως κάποια στιγμή να το κάνω. Όμως δεν θέλω να έχω καμία σχέση μαζί τους», θα της πει.

Παράλληλα, η Θοδώρα ετοιμάζεται να αποχωρήσει από την Κρήτη, αποφασισμένη να χωρίσει με τον Γιώργο, χωρίς ποτέ να του το δηλώσει απευθείας. Αφήνει ένα γράμμα στο σπίτι του, ενημερώνοντάς τον πως δεν επιθυμεί άλλη επαφή και ότι ο χωρισμός τους θα είναι το καλύτερο και για τους δύο.

Λίγο πριν φτάσει στο άδειο σπίτι του, ο αστυνόμος αποφασίζει μαζί με τον Αντώνη να κάνουν έφοδο στο κρησφύγετο του Λάζαρου. Δυστυχώς, όμως το βρίσκουν άδειο.

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, η Βασιλική και η Καλλιόπη καταστρώνουν σκοτεινά σχέδια. Η χαροκαμένη μάνα πείθει την πεθερά της να υποσχεθεί πως, όταν βρουν τον δολοφόνο του γιου της, θα είναι εκείνη που θα τον σκοτώσει.

«Το άκουσες, Καλλιόπη; Από το δικό μου χέρι θέλω να φύγει ο Λάζαρος. Μόνο έτσι θα λυτρωθώ και θα καταφέρω να συνεχίσω τη ζωή μου», θα της ξεκαθαρίσει και η καπετάνισσα θα φροντίσει να την καθησυχάσει: «Έννοια σου, νύφη μου, και έχω ήδη βάλει τα ανίψια μου να τον βρουν. Να μην αφήσουν πέτρα της Κρήτης που δεν θα σηκώσουν, μήπως κρύβεται από κάτω».

Η αποκάλυψη για τον θάνατο του Πετρή έχει συντρίψει τη Μαρίνα, η οποία ρίχνει ευθύνες στον Αντώνη. Πλημμυρισμένη πόνο θα πάρει μια ακραία απόφαση που θα επηρεάσει όλους. «Δεν ξέρω αν μπορώ να συνεχίσω μαζί σου, Αντώνη. Νιώθω ότι με πρόδωσες κι εσύ. Από την πρώτη στιγμή θα έπρεπε να μου έχεις μιλήσει για τη Θοδώρα. Εκτός από αυτό, πώς μπόρεσες και πίστεψες τα λόγια ενός κοριτσιού που απλά ήταν πληγωμένο;», θα τον ρωτήσει.

Ο Αντώνης θα της αποκαλύψει την αλήθεια και θα της εξηγήσει πως προσπάθησε να μην της προκαλέσει περισσότερο πόνο. Ωστόσο, η αντίδρασή της Μαρίνας είναι κάτι που δεν περίμενε κανείς. Σύμφωνα με το περιοδικό TiVi σίριαλ, αποφασίζει να ακολουθήσει την κόρη της και τον Αστέρη στη Γερμανία, αφήνοντας για πάντα πίσω την Άνω Ποριά.