Μία νέα και φιλόδοξη σειρά ετοιμάζεται να παρουσιαστεί Σεπτέμβριο το κανάλι του ΑΝΤ1. Πρόκειται για τη δραματική σειρά εποχής με τίτλο “Ψυχοκόρες“. Η πρεμιέρα αναμένεται να γίνει την Παρασκευή, 1 Σεπτεμβρίου, και θα μας μεταφέρει πίσω στο μακρινό έτος 1950, κατά τη διάρκεια της ακμής του αντίστοιχου θεσμού.

Η υπόθεση της σειράς ακολουθεί τη ζωή τεσσάρων αδελφών που, λόγω οικονομικών δυσκολιών, αναγκάζονται να χωριστούν και να μπουν σε πλούσια νοικοκυριά στην Αθήνα και την επαρχία ως ψυχοκόρες, προσπαθώντας να διαμορφώσουν το μέλλον τους. Αυτή είναι η πρώτη φορά που η ελληνική τηλεοπτική μυθοπλασία εξερευνά τον απαγορευμένο – πλέον – θεσμό των “ψυχοκόρων”, ο οποίος υπήρξε για πολλά χρόνια μια άτυπη μορφή υιοθεσίας, με τα κορίτσια να υποτάσσονται σε αντάλλαγμα για υποσχέσεις ασφάλειας.

Στη σκηνοθεσία της σειράς βρίσκεται ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης, ενώ το πρωτότυπο σενάριο είναι δημιουργία της Πέννυς Φυλακτάκη και του Βαγγέλη Νάση. Οι τέσσερις αδελφές που υιοθετούνται ως ψυχοκόρες υποδύονται η Μαργαρίτα Αλεξιάδη, η Μένια Βουλιώτη, η Μαριάννα Κιμούλη και η Άννα Λουιζίδη. Το υπόλοιπο καστ της σειράς απαρτίζεται από εξαιρετικούς ηθοποιούς, όπως ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, η Μαρίνα Ασλάνογλου, η Νεκταρία Γιαννουδάκη, ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, ο Χρήστος Μαλάκης, η Δήμητρα Ματσούκα, ο Μανώλης Μαυροματάκης, ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος και η Γιούλικα Σκαφιδά.

Ψυχοκόρες – Η υπόθεση

Κατά τη δεκαετία του ’50, η ανέχεια εξαναγκάζει τις τέσσερις αδελφές Πολύζου να εγκαταλείψουν τον τόπο καταγωγής τους, με το όνειρο μιας καλύτερης ζωής. Μέσα στα σπίτια της αριστοκρατίας και στον παλμό της αστικής ζωής, θα αντιμετωπίσουν τον έρωτα, τον κίνδυνο, τις ίντριγκες και τα κρυφά σχέδια, που θα τις απομακρύνουν ολοένα και περισσότερο από την τελευταία επιθυμία της μητέρας τους, να παραμείνουν για πάντα σαν μια γροθιά. Καθώς προσπαθούν να ενωθούν και πάλι, απέναντι τους θα βρεθούν, οι κυρίες της οικογένειας που τις φιλοξενεί και ο φόβος ότι πίσω από κάθε ανδρικό χαμόγελο κρύβεται η καταστροφή τους.