«Πανθέοι»: Η νεότερη κόρη του Βλάση Πανθέου, η Μερόπη (Αθηνά Μαξίμου), ο Στάθης, ο φιλόδοξος γιος της (Σπύρος Σταμούλης), και η Θάλεια, η προσγειωμένη κόρη της (Βίκυ Διαμαντοπούλου) είναι τα μέλη της οικογένειας Μονογιού στη νέα δραματική σειρά του ΣΚΑΪ, «Οι Πανθέοι».

Η Αθηνά Μαξίμου υποδύεται τη Μερόπη, την μικρότερη κόρη της οικογένειας Μονογιού. Η απόφασή της να παντρευτεί τον Παύλο Μονογιό την έφερε αντιμέτωπη με τον πατέρα της, και η καταστροφή του συζύγου της, ακολουθούμενη από την αυτοκτονία του, έθεσε την ίδια και τα παιδιά της σε μια δύσκολη κοινωνική και οικονομική θέση.

Τα δύο παιδιά της αντιμετωπίζουν τις δραματικές αλλαγές στη ζωή τους με διαφορετικό τρόπο. Ο Στάθης (Σπύρος Σταμούλης) είναι φιλόδοξος και αποφασισμένος να αποκαταστήσει το όνομα του πατέρα του. Αντίθετα, η Θάλεια (Βίκυ Διαμαντοπούλου) προσπαθεί να προστατέψει τον αδελφό της και να βρει ευτυχία πλάι στον άντρα που αγαπά.

Τα μέλη της οικογένειας Μονογιού αναλύουν τη δική τους προσέγγιση στα γεγονότα που έχουν αλλάξει ριζικά τις ζωές τους.

Μερόπη: «Ο πατέρας μου δεν ήθελε να αποδεχθεί τον Παύλο Μονογιό. Υποστήριζε ότι δεν ήταν στο επίπεδο μας και της ίδιας τάξης με εμάς. Παρ’ όλα αυτά, εγώ δεν άκουσα κανέναν. Έκανα την δική μου επανάσταση και τον παντρεύτηκα. Και ποτέ δεν το μετάνιωσα. Ούτε όταν ο ίδιος μας οδήγησε σε οικονομική καταστροφή και στιγματίστηκε για την κατάχρηση που έκανε. Δεν ήταν κακός. Ούτε απατεώνας. Ήθελε απλά να επιτύχει και να ανταγωνιστεί τους Πανθέους. Έχω δύο παιδιά. Ο γιος μου, ο Στάθης, μου θυμίζει πολύ τον πατέρα του. Είναι επίσης φιλόδοξος. Εργατικός και αποφασισμένος. Δεν σταματά ποτέ μέχρι να αποκαταστήσει το όνομα του πατέρα του. Η Θάλεια μου, αντίθετα, είναι πιο συγκρατημένη. Είναι ερωτευμένη με τον Δημήτρη, αλλά η οικονομική ανεπάρκεια τους θέτει εμπόδια στην ευτυχία τους. Δεν μισώ τα αδέλφια μου. Ούτε κρατώ κακία για τον πατέρα. Αλλά δεν μπορώ να συγχωρέσω ποτέ ότι δεν αποδέχθηκαν ποτέ τον άντρα μου. Και γνωρίζω ότι τώρα, ο γιος μου, θα ανακτήσει το όνομα μας και θα μας επαναφέρει στη θέση που ανήκαμε πάντα.»

Στάθης: «Είμαι ο γιος της Μερόπης και έχω μια αδελφή που λατρεύω, την Θάλεια, και θα κάνω τα πάντα για να την προστατεύσω και να την κάνω να είναι ευτυχισμένη. Ένα τραγικό γεγονός, η αυτοκτονία του πατέρα μου, Παύλου Μονογιού, στάθηκε ικανό για να με κάνει αυτό που είμαι. Από τότε μέχρι και τώρα, ο ένας και μοναδικός μου στόχος είναι να αποκαταστήσω τη μνήμη του πατέρα μου και να προσφέρω στην οικογένειά μου όσα στερήθηκαν όλη τους τη ζωή. Θα κάνω τα πάντα για να καταφέρω να ανακτήσουν οι Μονογιοί το κύρος και τη δύναμή τους, για να ξαναβρούν τη θέση τους δίπλα στους Πανθέους. Δεν έχω ηθικούς φραγμούς και δεν θα σταματήσω πουθενά μέχρι να εκπληρώσω τον σκοπό μου. Θα απειλήσω, θα εκβιάσω, θα εκμεταλλευτώ και αργά ή γρήγορα θα τα καταφέρω.»

Θάλεια: «Είμαι η κόρη της Μερόπης και αδελφή του Στάθη Μονογιού. Ο Στάθης δεν είναι μόνο αδελφός για μένα. Είναι κι ο πατέρας που δεν πρόλαβα να χαρώ και να έχω στη ζωή μου, αφού εκείνος αυτοκτόνησε επειδή δεν μπορούσε να αντέξει τα χρέη και την οικονομική καταστροφή που προκάλεσε με τις επιλογές του η ίδια η οικογένειά μας. Είμαι ερωτευμένη με τον Δημήτρη, αλλά η οικονομική μας κατάσταση βάζει εμπόδια στο γάμο μας. Γι’ αυτόν τον λόγο, αποφάσισε να μπαρκάρει. Για να μπορέσει να με παντρευτεί. Όμως, το ταξίδι του Δημήτρη θα είναι η αρχή της δικής μου περιπέτειας…»