Η Γη της Ελιάς: Ο τρίτος κύκλος της σειράς «Η γη της ελιάς» του MEGA υπόσχεται να είναι συναρπαστικός. Αναμένονται πολλές συγκλονιστικές στιγμές, έντονα συναισθηματικά στιγμιότυπα και εκπληκτικές ανατροπές στην ιστορία. Η οικογένεια Στεφανέα θα αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες. Ένας νέος εχθρός, μια βεντέτα, έρχεται να φέρει τα πάνω κάτω στη ζωή τους…Η δράση θα είναι έντονη, κρατώντας τους θεατές σε αγωνία καθώς παρακολουθούν την εξέλιξη της ιστορίας…. Διαβάστε πρώτοι στο pythia.gr όλα όσα θα δούμε και όλες τις εξελίξεις στη Γη τη ελιάς.

Γη της Ελιάς: Ο Φίλιππος στο στόχαστρο των αδελφών Βαφέα…

Καθώς ο Φίλιππος και η Βασιλική ανακτούν τη χαμένη τους χαρά μετά την πυρκαγιά που καταστράφηκε το σπίτι τους και στην οποία η Βασιλική παραλίγο να χάσει τη ζωή της, μια νέα δυστυχία ξεκινά να σχηματίζεται στον ορίζοντά τους.

Στα επεισόδια της τρίτης σεζόν, ο Φίλιππος βρίσκεται στο στόχο των αδελφών Βαφέα, αυτών που η Χάιδω είχε σκοτώσει τον αδελφό τους. Αυτή η ιστορία ξεκίνησε με τη φωτιά που ξέσπασε στο σπίτι του, αλλά όχι από τον Μιλτιάδη, όπως πίστευαν πολλοί.

Ο ρόλος του Μιλτιάδη στην όλη υπόθεση περιορίστηκε στο να παρέχει πληροφορίες σχετικά με την οικογένεια, και κυρίως για τον Φίλιππο, ο οποίος αποτελεί τον κύριο στόχο τους. Ο Μιλτιάδης, ο ετεροθαλής αδελφός του Βαφέα, ξεκαθαρίζει τη θέση του και δηλώνει ότι δεν είναι πρόθυμος να συμμετάσχει σε καμία περαιτέρω ενέργεια και ότι δεν αναζητά εκδίκηση.

Συγκεκριμένα, εκφράζει στον αδελφό του ότι, παρά το γεγονός ότι η Χάιδω μπορεί να είχε σκοτώσει τον αδελφό τους, ο ίδιος είχε επίσης σκοτώσει την έγκυο κόρη της.

Ωστόσο, ο Φίλιππος βρίσκεται αντιμέτωπος με την οργή των Βαφέων, που διψούν για εκδίκηση. Παρότι προσπαθεί να βάλε τέλος, δεν μπορεί να τους σταματήσει. Το μόνο πράγμα που θέλουν είναι τον Φίλιππο νεκρό, και αυτό όσο το δυνατόν συντομότερα.

Μια μέρα, καθώς ο Φίλιππος οδηγεί το αυτοκίνητό του σε έναν απομονωμένο επαρχιακό δρόμο, παρατηρεί έναν άγνωστο με καλυμμένο το πρόσωπό και κρανίο να τον ακολουθεί, πάνω σε μια μηχανή μεγάλου κυβισμού.

Ο Φίλιππος αντιλαμβάνεται ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά, αλλά προτού προλάβει να σκεφτεί τον λόγο, η μηχανή περνά από δίπλα του. Αρχικά, ο Φίλιππος νομίζει ότι πρόκειται απλώς για κάποιο λάθος ή περίεργο συμβάν.

Όμως, ο Βαφέας προσπερνά τον Φίλιππο για να αναμετρηθούν λίγο αργότερα. Κρύβει την μηχανή του σε ένα σημείο, έτσι ώστε να μην είναι ορατή από τον δρόμο και παίρνει θέση.

Ο Φίλιππος, ανυποψίαστος, συνεχίζει να οδηγεί. Ξαφνικά, ακούγονται πυροβολισμοί, και ο Φίλιππος αντιλαμβάνεται τον κίνδυνο. Αντιδρά γρήγορα, επιταχύνοντας το αυτοκίνητό του, αποφεύγοντας την τελευταία στιγμή τις σφαίρες.

Ο Φίλιππος επιστρέφει στο σπίτι του, γεμάτος ανησυχία και αναστάτωση. Με λεπτομερή περιγραφή, μοιράζεται με την οικογένειά του όσα έχουν συμβεί. Καθώς αφηγείται τα γεγονότα, η Χάιδω αντιλαμβάνεται ότι πίσω από αυτήν την επίθεση βρίσκεται ο Βαφέας, και η ανησυχία για την ασφάλεια του γιου της την συγκλονίζει.

Η ίδια ανησυχία ταλανίζει και τη Βασιλική. Παρόλο που προσπαθεί να σκεφτεί ποιος ή ποιοι μπορεί να βρίσκονται πίσω από αυτήν την απειλή, όμως δεν μπορεί να καταλήξει σε κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο ή κίνητρο. Παρ’ όλα αυτά, ο φόβος την κυριεύει.

Σε αντίθεση με τις δύο γυναίκες, ο Λυκούργος, σύμφωνα με το περιοδικό TiVi σίριαλ, αντιδρά με αποφασιστικότητα. Απαιτεί άμεσα να ενημερωθεί η αστυνομία για το συμβάν και να ζητήσουν προστασία.

Μετά από επαφή με την αστυνομία, καταλήγουν ότι η καλύτερη επιλογή είναι να διατηρούν στενή επαφή με τον Φίλιππο και να τον παρακολουθούν συνεχώς. Έτσι, ο νεαρός βρίσκεται υπό 24ωρη παρακολούθηση και προστασία από την αστυνομία για μεγάλο διάστημα.

Ωστόσο, τα καθήκοντα που πρέπει να εκτελεί ως φαντάρος δημιουργούν προβλήματα. Ο Φίλιππος πρέπει να επιστρέψει στη μονάδα του, δημιουργώντας κενά στη φύλαξή του και αυξάνοντας την ανησυχία της οικογένειάς του.