Ο Μαθιός, αντιδρώντας στις πρόσφατες εξελίξεις και επιθυμώντας να προστατεύσει την εγκυμονούσα Βασιλική, παίρνει μια γρήγορη απόφαση. Παραδίδεται στον Αντώνη και ομολογεί ότι είναι ο υπεύθυνος για το θάνατο του Λάζαρου, μια κίνηση που προκαλεί δυσπιστία στον Αντώνη. Στο μεταξύ, ο Μανόλης αναλαμβάνει δράση και προσφέρει άλλοθι στον Μαθιό, αποκαλύπτοντας την ψευδή ομολογία του.

Η ένταση φτάνει στο απόγειο στην Άνω Ποριά με την ανακάλυψη του πτώματος του Λάζαρου. Οι Σταματάκηδες βρίσκονται υπό έντονη πίεση καθώς οι υποψίες και οι κατηγορίες συσσωρεύονται εναντίον τους. Από την άλλη πλευρά, ο Ανδρέας και ο Τηλέμαχος, μαζί με τους Μουντάκηδες, σχεδιάζουν μια τρομακτική εκδίκηση, προχωρώντας στην ανατίναξη του σπιτιού του Μαθιού και της Βασιλικής, στοχεύοντας να τους σκοτώσουν.

Έχουν ήδη φροντίσει να διασφαλίσουν για τον εαυτό τους άλλοθι, βρισκόμενοι στο καφενείο την ώρα της έκρηξης, για να αποφύγουν κάθε υποψία. Αυτή η κίνηση αποτελεί μια ακραία ενέργεια εκδίκησης και δείχνει το μέχρι πού είναι διατεθειμένοι να φτάσουν για να επιτύχουν τον σκοπό τους.

Παράλληλα, ο Αντώνης επιδιώκει να πιέσει την Καλλιόπη να παρουσιαστεί στο τμήμα για να ληφθούν τα αποτυπώματά της, καθώς υποπτεύεται την εμπλοκή της στην εξόντωση του Λάζαρου. Η Καλλιόπη, όμως, φαίνεται προετοιμασμένη και αποφασισμένη να δυσκολέψει την έρευνα, έχοντας εξαφανίσει κάθε ίχνος της από το σημείο του εγκλήματος.