Το Μυστικό της Πεταλούδας Open: Ο Χριστόφορος στην Μαρίνα τι συνέβη πριν 25 χρόνια και την πραγματική του ταυτότητα…

Το Μυστικό της Πεταλούδας: Η Ειρήνη αναζητά την Εύα

Η Λίλιαν επισκέπτεται την Εύα για να μάθει αν χωρίζουν με τον Θέ. Η Χριστίνα δείχνει στον πατέρα της το σκουλαρίκι που βρήκε η μητέρα της στον καναπέ και απαιτεί να της πει την αλήθεια. «Η μαμά μου το έδωσε πιστεύοντας ότι ήταν δικό μου! Λοιπόν, λέγε ποιανής είναι; Απατάς τη μαμά;», τον ρωτάει κι εκείνος μένει άναυδος.

Η Μαρίνα, ανήσυχη για τον Χριστόφορο ταξιδεύει από τη Βηρυτό στη Λευκωσία και τον βλέπει να συμπεριφέρεται στην Αλεξία. Η Δώρα φτάνει στο αστυνομικό τμήμα, περιγράφει την «φίλη» της Βαγγελιώς και γίνεται το σκίτσο της.

Έτσι, η Ειρήνη έχει πλέον στα χέρια της την εικόνα της Εύας και είναι αποφασισμένη να την βρει. Η Δίωξη Ναρκωτικών συλλαμβάνει την Μαρκέλλα, με την κατηγορία ότι εκείνη έβαλε τα ναρκωτικά στο σπίτι του , κι έτσι εκείνος απαλλάσσεται από όσα τον κατηγορούσαν.

Ο Χριστόφορος αποκαλύπτει στην Μαρίνα τι συνέβη πριν 25 χρόνια και την πραγματική του ταυτότητα, ενώ μαθαίνοντας για την σύλληψη της Μαρκέλλας αποφασίζει να την βοηθήσει. Ο Φίλιππος πηγαίνει στο σπίτι της Ειρήνη για φαγητό, όταν μαθαίνουν π ο Χριστόφορος είναι και πάλι στο νοσοκομείο.

Η Ηλέκτρα λέει στην πως ο Φίλιππος γνωρίζει ότι η Εύα είναι η Βαγγελιώ, ενώ η Ειρήνη του μιλάει για την Ελίζα, την που είδε όταν επιτέθηκαν στον Χριστόφορο και πιστεύει ότι ξέρει κάτι, αλλά φοβήθηκε να ανοίξει το στόμα της.

Η Λίλιαν βρίσκει την Ιωάννου, την δικηγόρο που ήταν φοιτήτριά της και της ζητάει να μάθει αν ο Θέμης πρόκειται να ζητήσει διαζύγιο από την γυναίκα του. Η Ηλέκτρα ρωτά τον Φίλιππο γιατί δεν είπε στην Ειρήνη ότι γνωρίζει που είναι η Βαγγελιώ Λοΐζου, ενώ ο Χριστόφορος ανοίγει τα μάτια του στο νοσοκομείο και η Μαρίνα είναι πλάι του.

Η Αλεξία θέλει να πάει να τον δει, όμως, σύμφωνα με το περιοδικό My Tv, η Μαρίνα οστηρίζει πως εκείνος δεν θέλει. «Από το μυαλό σου τα βγάζεις αυτά; Αποκλείεται να είπε έτσι ο Χριστόφορος! Ήρ για να φέρεις την καταστροφή, φύγε από το σπίτι μου τώρα», της φωνάζει.

Η Ειρήνη διαβάζει την κατάθεση του ζευγαριού που εντόπισε τον Χριστόφορο τραυματισμένο, όμως ένα τηλεφώνημα που δέχεται δίνει άλλη τροπή στην υπόθεση.