Η Γη της Ελιάς: Η μνήμη της Ιουλίας κρύβει ένα σημαντικό γεγονός σχετικά με τη γέννησή της, το οποίο έχει τη δυνατότητα να ανατρέψει τα πάντα. Παρά τις προσπάθειές της να επικοινωνήσει με την Αριάδνη, δεν έχει καταφέρνει να της μεταβιβάσει το μυστικό. Αποφασίζει, λοιπόν, να ζητήσει βοήθεια από τον Στάθη, ο οποίος αναλαμβάνει δράση. Αποφασίζει να ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη μετά τον γάμο του Πότη, προκειμένου να ανταμώσει την Αριάδνη και να της αποκαλύψει τα γεγονότα.

Σύντομα, καταφέρνει να συναντήσει την Αριάδνη και να της εξηγήσει τα γεγονότα. Η νεαρή γυναίκα αρχίζει να μαλακώνει και καθώς η αλήθεια αναδύεται, πατέρας και κόρη ξεκινούν να αναπτύσσουν μια τρυφερή σχέση, που δίνει ελπίδες για το μέλλον.

Ταυτόχρονα, η Ξένια ανακοινώνει στον Δημοσθένη το γεγονός ότι είναι έγκυος. Εκείνος, ικανοποιημένος προετοιμάζεται για το σχέδιο εκδίκησης εναντίον της Ασπασίας. Σκοπεύει να της φέρει το μωρό να το μεγαλώσει, την ώρα που η Ασπασία, απλώς, υποθέτει ότι έχει συγχωρηθεί από εκείνον.

Στο Τμήμα, όλοι παρατηρούν με έκπληξη την ευνοϊκή μεταχείριση του Γιώργη προς την Δήμητρα. Η υπαστυνόμος, σύμφωνα με το περιοδικό Τηλέραμα, αντιδρά αμέσως όταν ακούει ένα κουτσομπολιό που αναφέρεται στη σχέση τους, και ζητά από τον Γιώργη να βάλουν τα πράγματα στη θέση τους. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τους, και οι δύο συνειδητοποιούν ότι βρίσκονται σε αδιέξοδο και αποφασίζουν να παγώσουν τη σχέση τους πριν αποκαλυφθεί.