Ο Ιάσονας αποφασίζει να κάνει μία απροσδόκητη κίνηση που προκαλεί έκπληξη στην Αλεξάνδρα και τον Μάρκο. Ανακοινώνει την απόφασή του να τους αφήσει ελεύθερους να ζήσουν μαζί με τον Γιωργάκη, λέγοντας στην Αλεξάνδρα ότι δεν επιθυμεί να την κρατήσει πλέον δίπλα του ενάντια στη θέλησή της. Εκφράζει την αγάπη του προς εκείνη, αλλά δηλώνει ότι αναγνωρίζει πως δεν μπορεί να την κάνει ευτυχισμένη.

Ωστόσο, θέτει έναν όρο για τον χωρισμό τους: η κόρη τους, η Μυρσινούλα, θα παραμείνει μαζί του. Παράλληλα, ζητά από την Αλεξάνδρα να φέρνει τον Γιωργάκη να τον βλέπει, καθώς τον αγαπάει σαν δικό του παιδί.

Η Αλεξάνδρα και ο Μάρκος, μπροστά σε αυτή την απροσδόκητη κατάσταση, ανησυχούν μήπως πρόκειται για κάποια παγίδα. Ο Ιάσονας όμως διαβεβαιώνει την Αλεξάνδρα ότι αυτή ήταν και η επιθυμία της μητέρας του, και ότι αναγνωρίζει πως ποτέ δεν την είχε πραγματικά.

Παράλληλα, ο Μάρκος κάνει μια παρόμοια συμφωνία με την Ευγενία. Συμφωνούν ότι εκείνη και ο γιος τους θα μείνουν στο σπίτι του Στέφανου, ώστε ο Στεφανάκος να μεγαλώσει δίπλα στον παππού του, ενώ ο ίδιος θα μετακομίσει σε άλλο σπίτι κοντά τους για να μπορεί να τους επισκέπτεται συχνά.

Μέσα σε αυτή την ατμόσφαιρα αλλαγών και ανακατατάξεων, η Αλεξάνδρα και ο Μάρκος ανησυχούν πως, αν πραγματικά είναι ελεύθεροι, ίσως να μην καταφέρουν να προσαρμοστούν στην καινούρια, άγνωστη και πρωτόγνωρη κατάσταση.