«Ηλέκτρα»: Μια γυναίκα που ζει μια ζωή υπό τον εξαναγκασμό του συζύγου της…Ένας νεαρός άνδρας εισβάλλει στη ζωή της, φέρνοντας μαζί του την υπόσχεση της αλλαγής και της ελευθερίας. Ένας άντρας από το παρελθόν της που επιστρέφει, ξυπνώντας εφιάλτες και αναμνήσεις που είχε προσπαθήσει να ξεχάσει. Η «Ηλέκτρα» έρχεται στο νέο πρόγραμμα της ΕΡΤ1!

Η Ηλέκτρα βρίσκεται παγιδευμένη σε μια κοινωνία που οι άλλοι έχουν διαμορφώσει για εκείνη, παραμένοντας στους ρόλους που της ανατέθηκαν. Η σφιχτά κλειστή κοινωνία της νήσου Αρσινόης, το 1972, τη στερεί από τη δυνατότητα να εκφραστεί και να ακολουθήσει τα όνειρά της.

Ο γάμος της με τον πολύ μεγαλύτερο από εκείνη δήμαρχο του νησιού, τον Σωτήρη Βρεττό, την έχει αναγκάσει σε μια ζωή όπου οι υποχρεώσεις και οι προσδοκίες έχουν προτεραιότητα.

Όμως, σύμφωνα με το περιοδικό Τηλέραμα, η ζωή της ανατρέπεται ολοκληρωτικά όταν στην πορεία της εμφανίζεται ο μυστηριώδης καθηγητής μαθηματικών, Παύλος Φιλίππου. Η Ηλέκτρα αισθάνεται ότι αυτός ο άντρας κρατά το κλειδί προς την ελευθερία της, μια ελευθερία που είχε ξεχάσει ότι υπήρχε. Ας γνωρίσουμε τους χαρακτήρες της νέας καθημερινής σειράς της ΕΡΤ1.

ΗΛΕΚΤΡΑ (Έμιλυ Κολιανδρή)
Μια εξαιρετική σύντροφος, η σύζυγος του δημάρχου, αφοσιωμένη μητέρα και σεβαστική κόρη! Πέρα από την επιφανειακή της εικόνα, η Ηλέκτρα φέρει μέσα της έναν κόσμο ευαισθησίας και τέχνης. Είναι μια ψυχή που καίγεται από πάθος και διψά για τη ζωή, επιθυμώντας την απελευθέρωσή της από τον καταπιεστικό σύζυγο της.

ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΡΕΤΤΟΣ (Τάσος Γιαννόπουλος)
Ένας άνθρωπος που χαρακτηρίζεται από πραότητα, ευγένεια, δικαιοσύνη, συντηρητισμό, μετριοπάθεια και μια δόση αναποφασιστικότητας. Ο πατέρας του, Βρεττός, βλέποντας στον Σωτήρη τον διάδοχό του, προσπαθούσε να τον καλλιεργήσει για τον επιχειρηματικό κόσμο. Όμως, πάντα τον θεωρούσε πολύ μαλθακό και έπρεπε να τον κάνει πιο αποφασιστικό. Στην ζωή του Σωτήρη υπήρχε και μια άλλη σημαντική παρουσία, η Ηλέκτρα. Αγάπησε την Ηλέκτρα με όλη του την καρδιά και τη σέβεται βαθιά. Η αγάπη του για αυτήν είναι ανυπόστατη, αλλά ταυτόχρονα ζει με τον φόβο πως κάποια μέρα ίσως τον εγκαταλείψει.

ΠΑΥΛΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ (Αποστόλης Τότσικας)
Ένας ιδεαλιστής με έντονο αίσθημα δικαιοσύνης και οραματισμού που έζησε στην Αθηνα. Εκεί, γνώρισε πολλές γυναίκες, αλλά καμία από αυτές δεν του προκάλεσε τα συναισθήματα που ένιωσε όταν γνώρισε για πρώτη φορά την Ηλέκτρα. Το πάθος που αναπτύσσει για αυτήν την γυναίκα είναι τόσο έντονο και πρωτόγνωρο που δεν μπορεί να το ελέγξει. Για χάρη της, είναι πρόθυμος να ρισκάρει τα πάντα.

ΔΟΜΝΑ ΣΑΓΙΑ (Κατερίνα Διδασκάλου)
Μια γυναίκα με αισθητική αυτοπεποίθησης, σοβαρότητας και ψυχραιμίας, πάντα έτοιμη να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της ζωής. Είναι σαν μια λέαινα, προστατευτική και αφοσιωμένη στα παιδιά και την οικογένειά της. Παράλληλα, όμως, φέρει μια βαθιά πικρία μέσα της, καθώς από νεαρή ηλικία έμαθε ότι στη ζωή πρέπει να αγωνίζεσαι αν θέλεις να πετύχεις.

ΝΙΚΟΛΑΣ ΒΡΕΤΤΟΣ (Θανάσης Πατριαρχέας)
Ένα άτομο με σοβαρές ψυχικές διαταραχές: αυτή είναι η ιστορία του Νικόλαου. Καθώς ο Νικόλαος μεγάλωνε, έγινε όλο και πιο ατίθασος. Η ζήλια του για τον αδελφό του, τον Σωτήρη τον έκανε να αντιδρά υπερβολικά, προσπαθώντας να κερδίσει την προσοχή του πατέρα του. Ο πατέρας του, Βρεττός, αντιλαμβανόμενος την ανησυχητική συμπεριφορά του γιου του και πιθανόν διαδόχου του, αποφάσισε να τον στείλει εσώκλειστο στο Λονδίνο, προκαλώντας του οργή και μίσος.

ΣΤΈΡΠΟΣ ΣΑΠΑΣ Γιώργος Συμεωνίδης)
Ο Στέργιος από την παιδική του ηλικία εργαζόταν σκληρά, για να στηρίξει τους γονείς του και στη συνέχεια την οικογένειά του. Παρ’ όλη τη σκληρή δουλειά του, δεν είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τη ζεστασιά της οικογενειακής αγκαλιάς. Δεν μπορούσε να είναι εκεί κατά τη διάρκεια των πρώτων βημάτων και των πρώτων λόγων των παιδιών του. Απουσίαζε από τις καθημερινές στιγμές της Δόμνας, όταν αντιμετωπίζει τις προκλήσεις με την κόρη της, η οποία, παρότι ήταν 16 χρονών, είχε την νοημοσύνη ενός πεντάχρονου παιδιού. Ο Στέργιος δεν ήταν παρών κατά την στιγμή που καθορίζονταν η μοίρα της Ηλέκτρας…

ΤΙΤΙΚΑ ΒΡΕΤΤΟΥ (Λουκία Παπαδάκη)
Υποκριτική, ύπουλη, και πλήρης διπλωματίας. Η 25χρονη Τιτίκα γνώρισε τον Βρεττό όταν αυτός είχε φτάσει στα 45 του χρόνια. Από την πρώτη στιγμή, διακρίνοντας τον χαρακτήρα του, την εξαίρεση δεν την έκανε μόνο η τσέπη του. Αντίθετα με όσα πιστεύει ο ίδιος, η Τιτίκα δεν αγάπησε αυτόν τον άντρα μόνο για την περιουσία του, αλλά τον ερωτεύτηκε.

ΔΑΝΑΗ (Ειρήνη Λαφαζάνη)
Η απρόσμενη και περιπετειώδης φύση της Δανάης αποτελούσε συνεχώς αντικείμενο συγκρούσεων με τον Σωτήρη. Έχοντας κληρονομήσει στοιχεία από τον πατέρα της, τον Νικόλα, είχε μια ατίθαση και τολμηρή προσωπικότητα. Η Δανάη είχε μεγαλώσει στον αγκαλιά της οικογένειάς της, μαζί με την αδελφή της, τη Νεφέλη, σε ένα ήρεμο και ασφαλές περιβάλλον. Όμως, παρά την ασφάλεια αυτού του περιβάλλοντος, η Δανάη πάντα είχε την αίσθηση ότι η μητέρα της, η Ηλέκτρα, δεν την αγαπούσε τόσο όσο αγαπούσε τη Νεφέλη.

ΠΕΤΡΟΣ ΒΡΕΤΤΟΣ (Αλέξανδρος Μυλωνάς)
Αυτοδημιούργητος άνθρωπος με έντονα χαρακτηριστικά εγωισμού, ισχυρής γνώμης και τραχύ χαρακτήρα. Ήταν πεισματάρης και εσωστρεφής, δύστροπος αλλά ερωτεύτηκε με σφόδρα τη Δανάη. Αποφάσισε να την παντρευτεί και σύντομα στη ζωή τους έφεραν έναν γιο, τον Σωτήρη. Ωστόσο, η ζωή τους έπεσε σε σκοτεινότερα νερά όταν έχασαν τη Δανάη. Τότε, ο Βρεττός άρχισε να μετανιώνει για πολλά πράγματα. Κυρίως, ένιωσε μεγάλο θυμό για τον πρωτότοκο γιο του, αφού θεώρησε ότι εξαιτίας της απερισκεψίας του, είχε στερηθεί τη μεγάλη του αγάπη. Σε ένα ταξίδι του στην Αθήνα, ο Βρεττός γνώρισε την Τιτίκα. Αρχικά δυσαρεστήθηκε όταν αυτή έμεινε έγκυος.

ΝΕΦΕΛΗ (Όλγα Μιχαλοπούλου)
Η Νεφέλη είναι μια μικρή νεράιδα που δεν επιθυμεί να μεγαλώσει. Νιώθει έναν βαθύ δεσμό με τους γονείς της και θέλει να παραμείνει στην αγκαλιά τους. Είναι μια ψυχή γεμάτη ευαισθησία και ρομαντισμό, πιστεύοντας στον έρωτα όπως τον διάβαζε στα βιβλία. Με την πάροδο του χρόνου, αντιλαμβάνεται σιγά σιγά ότι αυτός ο έρωτας δεν είναι αμοιβαίος. Αυτή η ανακάλυψη θα οδηγήσει στο να χάσει την λογική της.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ (Νεφέλη Κουρή)
Η Κατερίνα μεγάλωσε μαζί με τον αδελφό της και την αδελφή της Ηλέκτρα μέχρι τα 7 της χρόνια. Η Ηλέκτρα ήταν πάντα υπερπροστατευτική μαζί της, δημιουργώντας ένα περιβάλλον όπου η Κατερίνα έγινε «μη μου άπτου». Αυτή η υπερβολική ευαισθησία της Κατερίνας εκνευρίζει την αδελφή της, τη Δόμνα, η οποία δυσκολεύεται να αντέξει αυτή την κατάσταση.

ΜΕΡΟΠΗ ΧΑΤΖΗ (Ευαγγελία Μουμούρη)
Η Μερόπη είναι πάντα βιαστική, κουτσομπόλα και δημιουργεί φασαρίες. Πολλές φορές παθαίνει δήθεν νευρικές κρίσεις, για να τις κάνει ο άντρας της, ο Κυριάκος, όλα τα χατίρια…