Η Ουρανία έρχεται αντιμέτωπη με μια αποκάλυψη σχετικά με τον θάνατο του αγαπημένου της και συγκλονίζεται. Αυτή η αποκάλυψη, από ένα σημείο και μετά, θα επηρεάσει βαθιά την άποψη της για τον χαρακτήρα του Ιάσονα.

Ο Μάρκος, αναλαμβάνοντας την επικίνδυνη κατάσταση, δίνει εντολή Παναγιώτα για τη φύλαξη του μωρού, με σκοπό να το προστατεύσει από την Ευγενία, η οποία απελπισμένη πηγαίνει στο αρχοντικό των Δεμερτζήδων, όπου ζητά από την Αλεξάνδρα να την βοηθήσει για να ξανά δει το παιδί της.

Η Αλεξάνδρα έχοντας βιώσει τον ίδιο πόνο συγκινείται και πηγαίνει στην Παναγιώτα, λέγοντας της ότι θα πάει τον Στεφανάκο να παίξει με τον αδελφό του.Έτσι, η Ευγενία έχει την ευκαιρία να αγκαλιάσει ξανά τον γιο της. Όμως, όταν η ώρα περνά, αντί να το επιστρέψει στην Αλεξάνδρα για να το πάει πίσω στο σπίτι του, η Ευγενία το αρπάζει και ξεκινάει να τρέχει, θέτοντας τη ζωή του μωρού σε κίνδυνο. Η Αλεξάνδρα την ακολουθεί και καταφέρνει να σώσει τόσο το μωρό όσο και την Ευγενία.

Μετά από αυτό το συμβάν, ο Μάρκος είναι ακόμα πιο αποφασισμένος να χωρίσει την Ευγενία και να πάρει το παιδί. Παράλληλα, η Ουρανία, κρατώντας τη βαλίτσα της, ζητά από τον Ιάσονα να της αποκαλύψει ολόκληρη την αλήθεια για τον θάνατο του πατέρα του. Εν τω μεταξύ, ο Φάνης εντοπίζει έναν χαρτοφύλακα που συνδέει τον Μάρκο με τη μεταφορά της περιουσίας του στη Μαργέτα, ενώ ταυτόχρονα ο Στέφανος δίνει επιτέλους σημάδια ζωής.