Στα επόμενα επεισόδια της σειράς του Ant1 Η μάγισσα η Θεοφανώ και ο Πετρούνης βρίσκονται στο επίκεντρο των γεγονότων. Ένα νέο όραμα ανατρέπει τις πεποιθήσεις της Θεοφανώς, αποκαλύπτοντας τον δολοφόνο του βρέφους.

Συγκλονισμένη αντιμετωπίζει μια δεύτερη ανάκριση, καθώς η Μεταξία πιστεύει ότι αυτή είναι η δολοφόνος του μωρού της. Τα νέα εξαπλώνονται γρήγορα στον πύργο, δημιουργώντας διχασμό. Ο Φρίξος πιστεύει στην αλήθεια του νέου οράματος και, με έναν αναπάντεχο σύμμαχο, αποφασίζουν να αποκαλύψουν τον πραγματικό δολοφόνο.

Παράλληλα, ο πόλεμος μεταξύ Γερακάρηδων και Τούρκων εντείνεται. Ο Εμρέ επιτίθεται στο χωριό, αναγκάζοντας τους Λασκαραίους να σταθούν στο πλευρό των Γερακαρηδων. Ο Πετρούνης σχεδιάζει να ενώσει τους καπεταναίους της Μάνης κατά των Τούρκων, θέτοντας όμως τη ζωή του σε κίνδυνο.

Η απόφαση του απαιτεί αντιπαράθεση με την οικογένειά του και θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του. Ο Πετρούνης, όμως, είναι αποφασισμένος να υλοποιήσει το σχέδιό του. Για να το πετύχει, πρέπει να αποφύγει τις απειλές τόσο από την οικογένειά του όσο και από τους Τούρκους, που θέλουν εκδίκηση.