Η υπόθεση της Ξένιας πήρε μια απρόβλεπτη τροπή για τον Δημοσθένη. Η Ασπασία, έμαθε για την σχέση του με την άλλη γυναίκα και το παιδί που περίμενε από αυτήν και η αντίδραση της έπεσε σαν κεραυνός, αφού εκείνος παρά τον πληγωμένο του αντρικό εγωισμό, δεν έπαψε ποτέ να την αγαπά.

Διαβάστε πρώτοι στο pythia.gr όλα όσα θα δούμε και όλες τις εξελίξεις στη Γη τη ελιάς.

Από την μία, η Ασπασία θέλει διαζύγιο, ενώ από την άλλη ο Δημοσθένης βρίσκεται σε αδιέξοδο λόγω της έντονης αντίθεσης από την Ειρήνη και τον Ορέστη. Καθώς ο Δημοσθένης βλέπει τη ζωή του να διαλύεται, όπως θα δούμε στη συνέχεια, αναγνωρίζει τα λάθη του, αλλά η Ξένια έχει ήδη το δικό της σχέδιο που δεν είναι άλλο από το να τον εκβιάσει για το παιδί.

Γνωρίζοντας ότι το έγγραφο που υπέγραψε για το παιδί δεν έχει νομική ισχύ, σχεδιάζει να γίνει κυρία Καπερνάρου μόλις γεννηθεί το παιδί. Ο Δημοσθένης ανίκανος να κάνει οτιδήποτε, το μόνο που νιώθει αντικρίζοντας την Ασπασία είναι να της ζητήσει συγγνώμη. «Έκανα λάθος, συγχώρεσέ με», θα τον ακούμε να λέει γονατιστός, αλλά η Ασπασία πλέον είναι αποφασισμένη να πάρει τη ζωή της στα χέρια της. «Σου είπα να μην τολμήσεις να φέρεις αυτό το παιδί στο σπίτι. Εσύ διάλεξες τον δρόμο σου. Σου εξήγησα χίλιες φορές τι είχε γίνει τότε που ήμασταν χωρισμένοι και δεν με άκουσες. Τώρα τι θέλεις; Όπως έστρωσες να κοιμηθείς», θα του απαντήσει.

Ο Δημοσθένης, παρακολουθώντας την οικογένειά του να διαλύεται, δεν είναι διατεθειμένος να το αποδεχτεί. Η πρώτη που θα αντιμετωπίσει είναι η Ξένια, που σύντομα θα πληρώσει για το ύπουλο σχέδιό της. Αν και αντιμέτωπος με δύσκολες καταστάσεις, δεν προτίθεται να μείνει με σταυρωμένα χέρια. Παράλληλα, ο Ορέστης, που στηρίζει την Ασπασία σαν πραγματική του μάνα, σύμφωνα με το περιοδικό Tv24, ανακαλύπτει πράγματα που τον βάζουν σε υποψίες σχετικά με τον Δημοσθένη. Έτσι, αργά αλλά σταθερά φτάνει στα ίχνη του και όταν καταλαβαίνει ότι ο Καπερνάρος είναι αδίστακτος μαφιόζος, αρχίζει να ψάχνει και για τον θάνατο του Κίμωνα και τότε ο ασκός του Αιόλου ανοίγει…