Από την αρχή, ο Αντρέι δεν έκρυψε το ενδιαφέρον του για την Θεοφανώ στη σειρά “Η Μάγισσα”. Εκτός από τις έρευνες που πραγματοποίησε για τη δολοφονία του βρέφους, συνειδητοποίησε ότι η νεαρή γυναίκα δεν είχε σχέση με αυτό το τραγικό περιστατικό και είχε μια καλή καρδιά. Έτσι, αποφάσισαν να συνεργαστούν για να λύσουν την υπόθεση και ανέπτυξαν μια φιλική σχέση.

Η Θεοφανώ είχε ένα όραμα όπου του είπε ότι η σύζυγός του δεν πέθανε εξαιτίας του και του ζήτησε να σταματήσει να κατηγορεί τον εαυτό του. Αυτό αλλάξει την αντίληψη του Αντρέι για τον εαυτό του και για τον κόσμο.

Ο Αντρέι, που αρχίζει να αναπτύσσει συναισθήματα για την Θεοφανώ, αναρωτιέται αν το παιδί είναι του Μάρκου, καθώς παρατηρεί την προσοχή που της δίνει.

Παράλληλα, οι συζητήσεις μεταξύ του Αντρέι και της Θεοφανώς τους φέρνουν κοντά, και οι δύο ανοίγουν τις καρδιές τους για το δύσκολο παρελθόν που είχαν.

Η Θεοφανώ αρχίζει να νιώθει ασφαλής και εμπιστοσύνη κοντά στον Αντρέι, και σύντομα αναπτύσσει συναισθήματα για αυτόν. Οι δυο τους καταλήγουν να κάνουν έρωτα, και αυτή η εξέλιξη θα έχει σημαντικές συνέπειες στη σειρά. Ο Μάρκος θα τρελαθεί από ζήλια και η κόντρα μεταξύ του και του Αντρέι θα ενταθεί. Ο Αντρέι θα διεκδικήσει την αρχηγία των Λασκαραίων και την καρδιά της Θεοφανώς, προκαλώντας έναν ακόμα κύκλο συγκρούσεων.