Η Γη της Ελιάς τρίτος κύκλος: Ο Ορέστης εμπιστεύεται στον Κουράκο όλα αυτά που συνέβησαν με τη μεταμόσχευση, τον Κίμωνα και την Δήμητρα…. Διαβάστε πρώτοι στο pythia.gr όλα όσα θα δούμε και όλες τις εξελίξεις στη Γη τη ελιάς.

Γη της Ελιάς: «Ένα κομμάτι του γιου μου ζει μέσα από σένα»

Μετά την πρώτη νύχτα που πέρασαν μαζί ο Πότης με την Άννα υπάρχει μια μεγάλη αμηχανία ανάμεσά τους, ενώ στην πραγματικότητα είναι ενθουσιασμένοι ο ένας με τον άλλο.

Στο νεκροταφείο η Ασπασία καταλαβαίνει ότι ο Ορέστης έχει την καρδιά του Κίμωνα:«Εσύ αγόρι μου έχεις την καρδιά του Κίμωνα; Εσύ; Γι’ αυτό ήρθες στη Μάνη; Αγόρι μου…αγόρι μου γλυκό εσύ. Ένα κομμάτι του γιου μου ζει μέσα από σένα. Δεν ξέρεις πως νιώθω αυτή τη στιγμή! Χτυπάει η καρδιά του Κίμωνα μας Δημοσθένη! Βάλε το χέρι σου!»

Στο τμήμα, οι αστυνομικοί έχουν φέρει τον άστεγο, που αναγνώρισε ο Ορέστης στο βίντεο και χρησιμοποιούσε την κάρτα της νεκρής κοπέλας. Στην ανάκριση λέει πως δεν γνωρίζει τίποτα για την νεκρή κοπέλα και πως αυτός βρήκε απλά την τσάντα με το πορτοφόλι της. Ζητάει την βοήθεια της Μαργαρίτας η οποία σπεύδει κι αυτή στο τμήμα…

«Μα σοβαρολογείς αστυνόμε; Αυτός ο άνθρωπος είναι αρνάκι! Ούτε κατσαρίδα δεν σκοτώνει, λέει ότι κι αυτές είναι πλάσματα του Θεού! Θα μιλήσω στο Λυκούργο να τον αναλάβει. Βάζω το χέρι μου στη φωτιά.. Είναι αθώος.. απλά βρέθηκε λάθος στιγμή στο λάθος μέρος!»

Εντωμεταξύ, στο νοσοκομείο φτάνει η Βασιλική όπου έχει μεταφερθεί η Αρετή για να της βάλουν γύψο στο χέρι.

Ο Δημοσθένης αργότερα συζητάει με την Ασπασία για το αν θα πούνε τα νέα στην Ειρήνη και βουρκώνει:«Επειδή θέλω να τον έχω στη ζωή μου, σου λέω ότι πρέπει να το χειριστούμε έξυπνα, αλλιώς θα το βάλει στα πόδια! Η Ειρήνη είναι απρόβλεπτη, μπορεί να τον τρομάξει! Άκου εκεί αν θέλω… εννοείται ότι θέλω! Ήμουν τόσο καχύποπτος!! Έβαλα τα χίλια μύρια όσα στο κεφάλι μου! Νόμιζα ότι έχει έρθει στη Μάνη για να μας κάνει κακό! Αισθάνομαι απαίσια… είμαι εντελώς βλάκας!»

«Δεν ξέρω αν είναι αγάπη αυτό που αισθάνομαι, ή η ανάγκη μου να νιώσω πως ο Κίμωνας δεν έχει φύγει εντελώς από αυτή τη ζωή. Εκείνο που ξέρω είναι ότι αν ο Ορέστης χρειαστεί οτιδήποτε από μένα θα είμαι δίπλα του.. Ακόμα και αν μου ζητήσει να πεθάνω για εκείνον , θα το κάνω! »

Πίσω στο καφενείο ο Μιλτιάδης φλερτάρει την Αλκμήνη μπροστά στην Αντωνία που εκνευρίζεται. Παράλληλα η Ισμήνη είναι θυμωμένη με τον Κωνσταντίνο και εξακολουθεί να πιστεύει πως εμπλέκεται με κάποιο τρόπο στην επίθεση από τον ληστή.

Η Αλκμήνη με τον Μιλτιάδη περνάνε πολύ ωραία οι δυο τους στην ταβέρνα και ανεβάζουν φωτογραφίες και stories στα social media. Η Αντωνία που έχει πάει στο σπίτι μόνη της τα βλέπει και γίνεται έξαλλη.

Όταν η Αλκμήνη γυρίζει σπίτι της κάνει σκηνή αλλά το αποτέλεσμα είναι διαφορετικό από αυτό που περίμενε:«Σιγά ρε Αντωνία..Ελεύθερος άνθρωπος είμαι! Νιώθω να πνίγομαι μαζί σου! Βαρέθηκα! Χωρίζουμε!»

Η Ειρήνη, αφού πήρε το ελεύθερο από τον πατέρα της θέλει να δουλέψει ως εργάτρια στις ελιές. Δεν του έχει πει όμως ότι βρήκε δουλειά στους Βρεττάκους!

Η Ασπασία καλεί την Δήμητρα στο σπίτι της για να της πει τα νέα για τον Ορέστη:«Κορίτσι μου, λυτρώθηκα επιτέλους! Τόσο καιρό σου ζητούσα να κάνεις έρευνα και τελικά αυτός ο άνθρωπος ήρθε και μας βρήκε από μόνος του! Είναι περίεργο, αλλά αισθάνομαι πώς έχω και πάλι τον γιο μου κοντά μου.Γιατί το έχεις πάρει τόσο στραβά; Η συνάντηση σας με τον Ορέστη έχει κάτι το μεταφυσικό, σαν να τον οδήγησε η ψυχή του Κίμωνα να έρθει να σε βρει..»

Η Δήμητρα όμως επιμένει να έχει διαφορετική άποψη:«Τι να σας πω, εγώ δεν το βλέπω τόσο ρομαντικά. Έπεσα απ’ τα σύννεφα μόλις έμαθα την αλήθεια. Ήδη ένιωθα ενοχές που ξεκίνησα κάτι μαζί του… μόλις έμαθα ότι έχει και την καρδιά του Κίμωνα, το πράγμα έγινε δέκα φορές χειρότερο. Ήρθε για να ζήσει τη ζωή του Κίμωνα και αυτό το βρίσκω άρρωστο!»

Εντωμεταξύ ο Σωτήρης Βαφέας έχει πάρει την τελική του απόφαση και καλεί τον Μιλτιάδη για βοήθεια:«Απόψε θα το κάνω! Τους έκαψα το σπίτι, θα τους κάψω και το θερμοκήπιο και έχουμε συνέχεια με το Φίλιππο Στεφανέα! Θα έρθεις να βοηθήσεις;»

Πίσω στο τμήμα μαθαίνουμε ότι ταυτοποιήθηκε το γενετικό υλικό από το συμβάν στο σπίτι της Ισμήνης. Ανήκει στον Πέτρο Καφούσια που είναι σεσημασμένος. Ο αδερφός του είναι στην Τρίπολη, στην ίδια φυλακή με τον πρώην σύζυγό της!

Η Μαρίνα μπαίνει απότομα στο σπίτι του Ισίδωρου και τους ζητάει να την πάνε επειγόντως στον γιατρό καθώς έχει να ακούσει και να νοιώσει την κίνηση του μωρού από το πρωί!