Όσα θα δούμε την εβδομάδα που έρχεται 12 έως 17/11 στη σειρά του Mega «Γη της ελιάς».

Κυριακή
Οι προσπάθειες του Στάθη να πείσει τη Βασιλική ότι η Αριάδνη είναι κόρη ενός φίλου του από τον στρατό δεν έχουν αποτέλεσμα. Λάδι στη φωτιά ρίχνει όμως και η Αρετή, διαδίδοντας ότι ο Στάθης έχει ερωτική σχέση με το νεαρό κορίτσι. Στο μεταξύ, στο σπίτι των Βρεττάκων επικρατεί αμηχανία, καθώς η οικογένεια μαθαίνει πως ο Ισίδωρος νυμφεύτηκε την Αμαλία.

Δευτέρα
Ο Στράτος εντοπίζει την Αριάδνη κι είναι έτοιμος να τη χτυπήσει. Χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση του Στάθη όμως η κοπέλα σώζεται και ο Στράτος οδηγείται στη φυλακή. Η Αμαλία προτείνει στον Μάνο και τη Μαρίνα να μείνουν στο σπίτι όλοι μαζί, καθώς η αποχώρηση της μικρής Αγγελικής θα στενοχωρήσει πολύ τον Ισίδωρο. Η Μαργαρίτα και η Αθηνά ετοιμάζονται να φύγουν για το Σούνιο και πιέζουν τη Χάιδω να τις ακολουθήσει.

Τρίτη
Η απόφαση του Λυκούργου να πάρει διαζύγιο σοκάρει τη Χάιδω και η Μαρία, η Αθηνά και η Μαργαρίτα προσπαθούν την παρηγορήσουν. Ο Κουράκος εκνευρίζεται καθώς μια υποτιθέμενη πληροφορία για διακίνηση ναρκωτικών αποδεικνύεται ψευδής. Αγνοεί φυσικά πως ο Βαγιάκος είναι τσιράκι του Δημοσθένη και αυτός τον ειδοποίησε έγκαιρα.

Τετάρτη
Η συμπεριφορά της Μαρίας είναι αλλόκοτη και η Αθηνά είναι σίγουρη πλέον πως κάτι κρύβει. Η Βασιλική καλεί σε τραπέζι τον Στάθη με την Αριάδνη και ο Παρασκευάς προσπαθεί να καταλάβει αν υπάρχει κάτι ερωτικό ανάμεσά τους, ενώ παράλληλα δείχνει τεράστιο ενδιαφέρον προς τη νεαρή κοπέλα. Ο Αποστόλης κάνει μια κίνηση προς τη Φιλιώ και η αντίδρασή της τον σοκάρει.

Πέμπτη
Η Αρετή μένει άναυδη με την αποκάλυψη. Μεταφέρει το νέο στη Βασιλική η οποία τα χάνει όταν συνειδητοποιεί πως εκείνη και η Αριάδνη είναι αδελφές. Η Αθηνά παρακολουθεί τη Μαρία και τη βλέπει να μπαίνει σ’ ένα ακριβό αυτοκίνητο. Οι ετοιμάσεις για τον γάμο της Αφροδίτης και του Χρήστου συνεχίζονται, αλλά ο Λυκούργος εντοπίζει κάποια ύποπτα βλέμματα ανάμεσα στον ανιψιό του και την Αριάδνη.

Παρασκευή
Η Αρετή ζει στιγμές δόξας, αφού πλέον νιώθει δικαιωμένη απέναντι σε όσους την έλεγαν τρελή, και αμέσως διαδίδει παντού την είδηση ότι η Αριάδνη είναι κόρη του Στάθη και της Ιουλίας. Δεν διστάζει να πάει ακόμα και στο σπίτι του Ισίδωρου Βρεττάκου. Ο Κουράκος βλέπει πάλι τη Δήμητρα με τον Ορέστη στον δρόμο και της ζητάει τον λόγο, γεγονός που οδηγεί σε μεγάλο καβγά.