Η Γη της Ελιάς τρίτος κύκλος: Η Ισμήνη καταφέρνει προς στιγμήν να ξεφύγει από τον ληστή αλλά εκείνος την πιάνει και ζητάει να του πει που είναι το χρηματοκιβώτιο…. Διαβάστε πρώτοι στο pythia.gr όλα όσα θα δούμε και όλες τις εξελίξεις στη Γη τη ελιάς.

Γη της Ελιάς: Τι θα δούμε στο τρίτο επεισόδιο 25/9…

Αφού πάρει όλο το περιεχόμενο προσπαθεί να τη σκοτώσει. Η Ισμήνη αμύνεται, γίνεται μάχη, τον δαγκώνει, την τραυματίζει στο χέρι, της τραβάει μια μαχαιριά λίγο πιο πάνω από τον αριστερό καρπό. Η Ισμήνη ουρλιάζει, θολώνει, αρπάζει ένα βαρύ αντικείμενο και του το φέρνει στο κεφάλι! Αυτός ζαλίζεται κι εκείνη τρέχει και βγαίνει από το δωμάτιο.. Μπαίνει σε κάποιο δωμάτιο στο πάνω όροφο και κλειδώνεται. Ο τύπος βαράει την πόρτα από έξω όλο λύσσα!

Η Ισμήνη κλειδωμένη και φοβισμένη στο δωμάτιό της, αιμορραγεί από τον καρπό, στο σημείο που την τραυμάτισε. Φωνάζει κάθε τρεις και λίγο για βοήθεια. Ο ληστής προσπαθεί με κατσαβίδι να ανοίξει την πόρτα. Ο Χρήστος πλησιάζει στο σπίτι και ακούει την Ισμήνη. Βουτάει μια γλάστρα, σπάει ένα παράθυρο του ισογείου και μπαίνει μέσα.

Ο Χρήστος βλέπει τον ληστή και τον αρπάζει. Γίνεται πάλη, καταφέρνει να τον αφοπλίσει από το μαχαίρι. Πέφτουν μπουνιές αλλά κάποια στιγμή ο τύπος του ξεφεύγει ανοίγει την εξώπορτα και εξαφανίζεται!

Ο Στάθης μένει άναυδος με αυτά που ακούει από την Ιουλία:«Δεν τα πιστεύω αυτά που ακούω. Έχω ακούσει για αυτές τις εταιρείες.. Αλλά με ποιο τρόπο θα την εντοπίσει, αν υποθέσουμε ότι υπάρχει; Μου έχει έρθει ο ουρανός σφοντύλι Ιουλία! Μπορεί να έχω άλλη μια κόρη εκεί έξω.. 6 μήνες μεγαλύτερη από τον Στέφανο. Μα τον Θεό, δεν σε καταλαβαίνω! Οκ, τότε σε πλήγωσα και μου το έκρυψες! Τώρα; Γιατί δεν μου το είπες όταν τα ξαναβρήκαμε; Τα έχω χαμένα.»

Η Δήμητρα δέχεται να δει τον Ορέστη στο σπίτι της: «Συγνώμη που σε πίεσα τόσο πολύ να τα πούμε από κοντά, αλλά ορισμένα πράγματα δεν λέγονται από το τηλέφωνο. Ήμουν στο σπίτι των Καπερνάρων κι έμαθα κάτι που με τάραξε πολύ.. Τώρα καταλαβαίνω την αντίδραση σου! Η κυρία Ασπασία μου είπε ότι εσύ κι ο Κίμωνας ήσασταν μαζί! Μόλις το άκουσα, έχασα τα λόγια μου.. Δεν είχα ιδέα, στο ορκίζομαι! »

«Είχα σκοπό να καθίσω 15 μέρες και να φύγω.. Αλλά ξαφνικά αυτός ο τόπος άρχισε να με τραβάει σαν τον μαγνήτη! Από το τίποτα, έστησα μια επιχείρηση εδώ! Και ξεκίνησα μια νέα ζωή! Έπαιξε ρόλο και το ενδιαφέρον μου για σένα.. και μετά, το ένα έφερε το άλλο. Αλλά τίποτα δεν έγινε βάση σχεδίου γαμώτο, στο ορκίζομαι! »

«Κοίταξε με.. Δεν επιδιώκω να ζήσω τη ζωή κανενός άλλου.. Θέλω απλά να χαρώ την δεύτερη ευκαιρία που μου δόθηκε! Από θαύμα ζω και είμαι εδώ.. Και το θαύμα ναι, ακούει στο όνομα Κίμωνας Καπερνάρος…»

Η Ισμήνη το βράδυ κατηγορεί τον Κωνσταντίνο πως η επίθεση που δέχτηκε έγινε εξαιτίας του:«Αυτή η επίθεση έγινε από τον υπόκοσμο κι έχει σχέση με το παρελθόν σου! Μπορεί εσύ να τέλειωσες, αλλά αυτοί δεν σε έχουν ξεχάσει! Έχετε προηγούμενα! Μήπως τους χρωστάς; Διαφορετικά γιατί να θέλουν να αδειάσουν το χρηματοκιβώτιο;; Και γιατί πήγε να με σκοτώσει; Τι άλλο έχει συμβεί που το αγνοώ; Μίλα! Μου υποσχέθηκες ότι δεν θα μου ξαναπείς ψέματα!»

Ο Χρήστος φιλάει την Αφροδίτη κι εκείνη ανταποκρίνεται με πάθος αφού το ενδιαφέρον είναι αμοιβαίο. Η Βασιλική υποχρεώνει την Αρετή σε μια σειρά από ιατρικές εξετάσεις:«Λοιπόν σου κανόνισα υπέρηχο άνω κάτω κοιλίας, μαστογραφία, τεστ ΠΑΠ. Να χαρείς, μη βαρυγκωμάς, για το καλό σου είναι.. Χρόνια είχες να κάνεις γενικό τσεκ απ! Κανονικά αυτά πρέπει να γίνονται κάθε χρόνο! »

Ο Σωτήρης προσπαθεί να πείσει τον Μιλτιάδη να αναζωπυρώσουν τη βεντέτα με τους Στεφανέους:«Σταμάτα να μου το παίζεις ιστορία κι έλα να καταστρώσουμε σωστά το σχέδιο! Η Χάιδω Στεφανέα σκότωσε τον αδερφό μας! Θα την καταστρέψουμε και θα της σκοτώσουμε τον γιο! Ο Στέλιος ήταν και δικός σου αδερφός! Τι σημασία έχει αν ήταν από άλλο πατέρα; Από την ίδια κοιλιά, από την ίδια μάνα βγήκαμε κι οι τρεις! Κι η Χάιδω Στεφανέα έστειλε τον ένα στον τάφο! Τσίπα δεν έχεις; Μανιάτης είσαι εσύ; Δεν θα βγάλεις έτσι εύκολα την ουρά σου απέξω! »

Ο Ορέστης αναγνωρίζει μέσω βίντεο τον τύπο που έτρεχε φοβισμένος μακριά από το πτώμα της νεαρής γυναίκας. Την ίδια ώρα η Μαρίνα προσπαθεί να πείσει την Δήμητρα πως ο Ορέστης δεν θέλει να ζήσει τη ζωή του Κίμωνα και πως όλο αυτό που συνέβει ήταν τυχαίο. Την επόμενη ημέρα η Ασπαία και ο Δημοσθένης βρίσκουν τον Ορέστη να αφήνει λουλούδια στον τάφο του Κίμωνα: «Ορέστη; Ήξερες τον Κίμωνα και μας το έκρυβες;»

Η Αρετή είναι στο μαγαζί της και κάνει δουλειές. Ξαφνικά πέφτει από τη σκάλα κάτω λιπόθυμη, μπροστά στα μάτια της έντρομης Χρυσούλας.