Η Γη της Ελιάς, σήμερα: Η Ιουλία ακούει μια είδηση για ένα μεγάλο κύκλωμα αγοραπωλησίας βρεφών στην τηλεόραση και πανικοβάλλεται… Διαβάστε πρώτοι στο pythia.gr όλα όσα θα δούμε και όλες τις εξελίξεις στη Γη τη ελιάς.

Η Γη της Ελιάς Σημερινό Επεισόδιο 1-2

Πρωταγωνιστούν: Νίκος Γαλανός, Πασχάλης Τσαρούχας, Λυδία Κονιόρδου, Άντζελα Γκερέκου, Μάρω Κοντού, Γιώργος Παρτσαλάκης, Στέλα Φυρογένη, Αντιγόνη Κουλουκάκου, Τάσος Ιορδανίδης, Δώρα Χρυσικού, Χρύσα Παπά, Μάξιμος Μουμούρης, Έλενα Χριστοφή…

Επεισόδιο 1-2 (Κυριακή 24/9)

Δυο περιπολικά με ανοιχτή τη σειρήνα τρέχουν σε δρόμους της Μάνης. Κουράκος, Στράτος και Βαγιάκος είναι έξω από το σπίτι του Ισίδωρου όπου κρατούνται οι όμηροι. Μέσα στο σπίτι οι ληστές ζητάνε από όλους να δώσουν τα κινητά τους ενώ ο Ισίδωρος παρακαλάει να αφήσουν την Μαρίνα να φύγει λόγω της εγκυμοσύνης της.

Ο ένας ληστής αναγκάζει τον Ισίδωρο να πετάξει το όπλο του, τον αρπάζει και τον χτυπάει… Ένας ληστής είναι τραυματισμένος και η Αφροδίτη δίνει τις πρώτες βοήθειες.Ο Κουράκος καταφέρνει να μιλήσει με τον έναν ληστή και ο αστυνόμος αποφασίζει να στείλει μέσα ιατρική βοήθεια με αντάλλαγμα την ελευθερία όλων των γυναικών..

Ο Κωνσταντίνος αναγνωρίζει έναν από τους ληστές και αργότερα καταφέρνει να το σκάσει. Αμέσως παίρνει τηλέφωνο τον Δημοσθένη και τον απειλεί.Ο Δημοσθένης τηλεφωνεί αμέσως έξαλλος στον έναν ληστή και τον συμβουλεύει να φύγουν από εκεί.Η Αφροδίτη και ο γιατρός προσπαθούν να σώσουν τον ληστή αλλά δεν τα καταφέρνουν, πεθαίνει..

Το παγιδευμένο με gps βαν, που ζήτησαν οι ληστές, καταφτάνει και τους αφήνουν όλους ελεύθερους εκτός από 2. Με «ασπίδα» τον Ισίδωρο και τον Λυκούργο μπαίνουν στο βαν και ξεκινάνε.. Κουράκος και Δήμητρα παρακολουθούν την πορεία του βαν μέσα από ένα τάμπλετ..

Φτάνουν σε μια ερημική παραλία και προχωράνε προς το φουσκωτό. Όταν πλησιάσουν, οι δυο τύποι που τους περιμένουν, τους γαζώνουν με τα αυτόματα μπροστά στα μάτια του Ισίδωρου και του Λυκούργου!

Ταυτόχρονα, σε άλλο μέτωπο, έχουν ανεβάσει τη Βασιλική πάνω στη βάρκα και την έχουν ξαπλώσει.. Ο Μιλτιάδης της δίνει τις πρώτες βοήθειες και της σώζει τη ζωή.

Ο Δημοσθένης ρωτάει την Ασπασία και την Ειρήνη αν αυτό που άκουσε είναι αλήθεια:.Η Δήμητρα σχεδόν ανακρίνει τον Ορέστη για το σημάδι που βλέπει στο στήθος του. Εκείνος τις λέει ότι έκανε πριν λίγους μήνες μεταμόσχευση καρδιάς και η Δήμητρα ταράζεται.

Αργότερα ο Ορέστης ενώ κάνει τζόκινγκ βλέπει έναν άντρα να τρέχει που μοιάζει φοβισμένος. Ο Ορέστης παραξενεύεται και λίγα μέτρα παρακάτω βλέπει το πτώμα μια κοπέλας 30 ετών. Δίπλα βλέπει μια πέτρα μεγάλη γεμάτη αίματα.. την έχουν σκοτώσει χτυπώντας τη στο κεφάλι της. Ο Ορέστης σαστισμένος μπροστά στο πτώμα της νεαρής γυναίκας ειδοποιεί την αστυνομία.

Η Ιουλία ακούει μια είδηση για ένα μεγάλο κύκλωμα αγοραπωλησίας βρεφών στην τηλεόραση και πανικοβάλλεται. Αμέσως της μπαίνει η ιδέα πως ίσως έχει μια κόρη! Η Αφροδίτη της λέει πως υπάρχει τρόπος να την αναζητήσει.

Η Άννα εξομολογείται στη Βασιλική ότι έχει αλλάξει τελευταία ο τρόπος που βλέπει τον Πότη. Στη Μάνη καταφτάνει και ο Σωτήρης Βαφέας. Ζητάει δουλειά από τον Αποστόλη στα κτήματα των Βρεττάκων. Ένας άνδρας παρακολουθεί το σπίτι του Κωνσταντίνου και της Ισμήνης.Ο Κουράκος βρίσκεται μπροστά σε μια πολύ μεγάλη έκπληξη από τον συνάδελφό του τον Δαμιανό.Η Αμαλία εξομολογείται στον Ισίδωρο το ενδιαφέρον της για εκείνον.

Η Δήμητρα τα βάζει με τον Ορέστη για το μεγάλο μυστικό που τις έκρυβε τόσο καιρό.Ο Ορέστης προσπαθεί να δικαιολογηθεί αλλά μάταια.Η Ιουλία καλεί τον Στάθη στο σπίτι της και ρίχνει βόμβα μεγατόνων για την κόρη που ίσως έχουν μαζί.Ο άνδρας που παρακολουθούσε την Ισμήνη βρίσκει την ευκαιρία και όταν αυτή είναι μόνη της στο σπίτι μπουκάρει μέσα με μαχαίρι και απειλεί να την σκοτώσει!