Η Γη της Ελιάς Επόμενα Επεισόδια: O Δημοσθένης έχοντας τη διαθήκη του Ισίδωρου στα χέρια του εκπλήσσεται από το όνομα μιας γυναίκας που ο Βρεττάκος προτίθεται να αφήσει ένα εκατομμύριο ευρώ μετά τον θάνατό του. Συνειδητοποιεί ότι πίσω από αυτήν την πρόθεση υπάρχει ένα μεγάλο μυστικό και αναθέτει στον Βαγιάκο να ερευνήσει τη σχέση αυτής της γυναίκας με τον Βρεττάκο.

Παράλληλα, ο Στάθης λέει στον Ισίδωρο και την Ιουλία ότι η Αριάδνη κατέθεσε αίτηση για αλλαγή του επωνύμου της, προκειμένου να γίνει επίσημα Καπερνάρου. Παρ’ όλα αυτά, η Αριάδνη διατηρεί απόστασή από τη μητέρα της, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θέλει καμία επαφή μαζί της.

Στο μεταξύ, ο Λυκούργος συνεχίζει τις έρευνες για την παράνομη υιοθεσία της κοπέλας, παραδίδοντας τη ληξιαρχική πράξη υιοθεσίας σε γραφολόγο για επαλήθευση της υπογραφής της Ιουλίας. Ο Μάνος, από τη μεριά του, προσπαθεί να φέρει την Αριάδνη κοντά με την οικογένειά τους, πείθοντάς την να συναντήσει τον Ισίδωρο.

Ο στόχος του Μάνου είναι να μαλακώσει τη στάση της έναντι της Ιουλίας, αλλά η Αριάδνη παραμένει απόμακρη. Αντιθέτως, σύμφωνα με το περιοδικό 7 μέρες Tv, πλησιάζει όλο και περισσότερο στον Χρήστο, ενώ εκείνος αμφιβάλει ακόμη για την απόφασή του να παντρευτεί την Αφροδίτη και υποκύπτει στον πόθο που νιώθει για τη νέα γυναίκα στη ζωή του.

Παρά ταύτα, η ημέρα του γάμου φτάνει. Ο Λυκούργος παραδίδει τη νύφη στον Χρήστο, και η τελετή εξελίσσεται κανονικά, με την Χάιδω να είναι έξαλλη με την επιστροφή της Λουκίας στο χωριό και το γεγονός ότι παρευρίσκεται στον γάμο και μάλιστα κάθεται δίπλα στον πρώην σύζυγό της…