Το Ναυάγιο: Άνθρωποι, φέροντας μέσα στις βαλίτσες τους την ελπίδα και τα όνειρά τους για μια καλύτερη ζωή, ξεκινούν το ταξίδι τους με το πλοίο «Φοίνιξ» από την Κρήτη προς τον Πειραιά. Κανένας, ωστόσο, δεν δίνει προσοχή στις προειδοποιήσεις σχετικά με τον άσχημο καιρό και τα τεχνικά προβλήματα του πλοίου, με αποτέλεσμα να βυθίζονται μαζί του… Διαβάστε πρώτοι στο pythia.gr όλα όσα θα δούμε και όλες τις εξελίξεις στη Το Ναυάγιο.

Το Ναυάγιο: «Φοίνιξ»

Στα Κύθηρα, κατά τη δεκαετία του ’60, η Ειρήνη και ο Απόστολος λαμβάνουν ένα γράμμα που τους καλεί να ταξιδέψουν στη Γαλλία. Ένας οίκος αρωμάτων έχει ανακαλύψει το άρωμα που δημιούργησαν στο εργαστήριό τους και το επιθυμεί πάρα πολύ. Παρόλο που χαίρονται πολύ και η επιθυμία να κάνουν πραγματικότητα το όνειρό τους είναι μεγάλη, υπάρχει ένα εμπόδιο: από το νησί τους δεν αναχωρεί ούτε αεροπλάνο ούτε πλοίο. Έτσι, αρχίζουν να αναζητήσουν τρόπο να φτάσουν στον προορισμό τους.

Παράλληλα, σε ένα καράβι που ταξιδεύει από τον Πειραιά προς τα Χανιά, συναντιούνται δύο φοιτητές, ο Μάκης και η Λίνα. Καθώς η διαδρομή τους προς τις πατρικές τους πόλεις συνεχίζεται, ανθίζει ανάμεσά τους ένα ειδύλλιο. Όμως, δεν έχουν καμία γνώση για το χρέος και τη μυστηριώδη ιστορία που συνδέει τις οικογένειές τους από το παρελθόν. Την ίδια ώρα, σε ένα ορεινό χωριό της Κρήτης, υπάρχει η απειλή μιας βεντέτας που ενδέχεται να εκραγεί ανάμεσα σε δύο νεαρούς άνδρες, τον Πέτρο και τον Γιάννη.

Καθώς ο χρόνος περνά, η Ειρήνη και ο Απόστολος πείθουν τον καπετάν Στέλη να τους μεταφέρει στην Κρήτη με το καΐκι του, από όπου σκοπεύουν να ταξιδέψουν στην Αθήνα με το καράβι «Φοίνιξ», προκειμένου να προλάβουν την πτήση τους για τη Γαλλία. Στο μεταξύ, σύμφωνα με το περιοδικό My Tv, ένας από τους μηχανικούς του πλοίου «Φοίνιξ», ο Μιχάλης, αναγνωρίζει την επικινδυνότητα της κατάστασης του πλοίου και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Παρά ταύτα, κανείς δεν φαίνεται να δίνει σημασία στην προειδοποίηση του.