Έπειτα από τον χωρισμό της Χάιδως και του Λυκούργου, φαίνεται να δοκιμάζεται σκληρά και η σχέση της Βασιλικής και του Φίλιππου. Η είδηση ότι ό Στάθης έχει ακόμα ένα παιδί, την Αριάδνη, έσκασε σαν βόμβα.

Η Αρετή, γνωστή για τον εκρηκτικό της χαρακτήρα και την έλλειψη ψυχραιμίας, αντέδρασε έντονα μαθαίνοντας για την ύπαρξη της Αριάδνης και αρνούμενη να πιστέψει ότι ο Στάθης δεν γνώριζε τίποτα, θεωρεί ότι όλα αυτά τα χρόνια την κορόιδευε. Η Βασιλική, παρά τη γνώση της για τον δύσκολο χαρακτήρα της Αρετής, λυπάται που βλέπει τη μητέρα της σε τέτοια κατάσταση.

Εξάλλου και η ίδια σοκαρίστηκε όταν ξαφνικά στη ζωή της εμφανίστηκε η αδερφή της, η οποία φαίνεται να μονοπωλεί το ενδιαφέρον του πατέρα τους. Κι αυτό μέσα της την κάνει να ζηλεύει, όμως δεν το παραδέχεται. Όταν η Αριάδνη προσπάθησε να την προσεγγίσει, η Βασιλική ξεκαθάρισε πως δεν έχει καμία διάθεση να την βάλει στη ζωή της.

Η στάση της χτυπάει τον Φίλιππο στο ευαίσθητο σημείο του, καθώς ο χαμός της δικής του αδερφής είναι μια πληγή που δεν θα επουλωθεί ποτέ. Έτσι λοιπόν της λέει ευθέως ότι πρώτη φορά βλέπει την σκληρή πλευρά της και ότι του θυμίζει την Αρετή.

Εκείνη αντιδρά έντονα, οι τσακωμοί τους δεν έχουν τέλος και τα λόγια που ανταλλάσσουν είναι βαριά. Η Βασιλική, έξω φρενών παίρνει την Στελλίτσα και φεύγει από το σπίτι. Πηγαίνει στην Αρετή και, σύμφωνα με το περιοδικό Τηλέραμα, δηλώνει ότι θέλει να χωρίσει, ενώ ο Φίλιππος από την πλευρά του, όχι μόνο δεν προσπαθεί να της αλλάξει γνώμη, αλλά βρίσκει το διαζύγιο μοναδική λύση.