Ο γιατρός: Μια νέα δραματική σειρά με τίτλο “Ο Γιατρός” ετοιμάζεται να κάνει την πρεμιέρα της στο κανάλι ALPHA, εμπνευσμένη από μια αληθινή ιστορία. Σε λίγες ημέρες, οι τηλεθεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αυτήν τη συναρπαστική σειρά. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης προσφέρει μια από τις πιο συγκινητικές ερμηνείες της καριέρας του….

Ο Γιατρός: Η νέα ζωή του Ανδρέα

Ο Ανδρέας Βρεττός (Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης), είναι ένας αξιοσέβαστος γιατρός διευθυντής παθολογικής κλινικής ενός από τα κορυφαία νοσοκομεία της χώρας. Η ζωή του ανατρέπεται δραματικά μια μέρα, όταν ο πατέρας ενός ασθενούς τον κατηγορεί άδικα για τον χαμό του παιδιού του και τον πυροβολεί. Ο Ανδρέας σώζεται, αλλά ο τραυματισμός στο κεφάλι του επιφέρει απώλεια μνήμης για τα τελευταία δώδεκα χρόνια της ζωής του.

Οι μνήμες του Ανδρέα ανήκουν σε έναν εντελώς “διαφορετικό” άνθρωπο, σε έναν άνθρωπο που υπήρχε πριν από δώδεκα χρόνια. Σε αυτόν τον παλιό εαυτό του, ήταν ένας παθολόγος που πάλευε να αναγνωρίσει την αξία του επαγγέλματός του, πατέρας δύο παιδιών και ερωτευμένος με την γυναίκα του. Το παρόν, που δεν μπορεί να ανακαλέσει, βρίσκεται σε έναν εντελώς διαφορετικό κόσμο.

Στον κόσμο αυτόν, ο Αντρέας εμφανίζεται ως ένας αυστηρός και απόμακρος άνθρωπος, απομονωμένος από τον περίγυρό του. Έχει χωρίσει από την σύζυγό του, τη διευθύντρια του νοσοκομείου, την Άννα Γρηγοριάδη (Δήμητρα Σιγάλα), μετά τον τραγικό χαμό του γιου τους.

Ο θεράπων ιατρός και παλιός φίλος του, Απόστολος Ιωάννου (Αλέξανδρος Κωχ), καθώς και η πρώην σύζυγός του, συμφωνούν ότι η μνήμη του Αντρέα πρέπει να αποκαλυφθεί σταδιακά, ώστε να αντιμετωπίσει και να κατανοήσει τα γεγονότα που έχουν συμβεί τα τελευταία δώδεκα χρόνια, τα οποία έχουν διαγραφεί από τη μνήμη του.

Ο Αντρέας βρίσκεται αντιμέτωπος με μια εντελώς νέα πραγματικότητα και αποφασίζει να ξεκινήσει τη ζωή του από το μηδέν. Το πρώτο βήμα που κάνει είναι να εργαστεί ως βοηθός στο νοσοκομείο που κάποτε διηύθυνε. Παράλληλα, προσπαθεί να κερδίσει πίσω την πρώην γυναίκα του και την κόρη του, Μαριέλλη Μανουδάκη, ελπίζοντας ότι θα μπορούσαν να ξαναγίνουν μια οικογένεια.

Στο νοσοκομείο, οι γιατροί και οι νοσηλευτές δυσκολεύονται να προσαρμοστούν στον “νέο” Αντρέα. Ωστόσο, κανείς δεν αντιμετωπίζει μεγαλύτερη δυσκολία από τη γιατρό Σοφία Αλεξανδρή, η οποία είχε κρηφή σχέση με τον Αντρέα τους τελευταίους μήνες πριν από τον τραγικό συμβάν.

Αντίστοιχα, ο νέος διευθυντής της παθολογικής κλινικής, Μάρκος Μαλτεζάς, προσπαθεί με κάθε δυνατό τρόπο να αποτρέψει την ανάκτηση της μνήμης του Αντρέα. Ο λόγος είναι ότι ο Αντρέας, λίγο πριν δεχτεί τον πυροβολισμό, είχε ανακαλύψει κάτι πολύ σοβαρό που αφορά τον Μάρκο.

Καθώς ο χρόνος προχωρά, η επιθυμία του Αντρέα να ξαναφτιάξει τη ζωή του συγκρούεται με την επιμονή του Μάρκου να τον κρατήσει στον σκοτεινό κόσμο της παρούσας του κατάστασης, γεγονός που αρχίζει να αλλάζει τις σχέσεις και τις ισορροπίες μεταξύ των γιατρών και των ειδικευομένων.

Κάθε ασθενής που νοσηλεύεται στην παθολογική κλινική, σύμφωνα με το περιοδικό Tv24, αποτελεί μια αφορμή για να αναδυθούν κομμάτια μνήμης του Αντρέα και να αποκαλυφθούν μυστικά και πληγές όλων των υπόλοιπων. Τελικά, όλοι αναγκάζονται να αντιμετωπίσουν και να συμφιλιωθούν με τις δικές τους απώλειες και τραύματα.