Μετά την εξιχνίαση της δολοφονίας η ανάκριση εξελίσσεται σε μια μάχη για γερά νεύρα και καταλήγει σε μια μυστική συμφωνία αλλά και σε μια αμετάκλητη ομολογία. «Θα σου δώσω ό,τι θέλεις αρκεί να αφήσεις ήσυχο τον γιο μου», λέει ο Στράτος στον Στασινόπουλο. «Αυτό που θέλω είναι να μου πεις πού είναι το όπλο του φόνου», του απαντάει εκείνος.

Το όπλο του εγκλήματος βρίσκεται, και ο Γρηγόρης πλέον βλέπει νέες προοπτικές στη σχέση του με την Ιουλία αφού δεν είναι υποχρεωμένος να κρατάει το μυστικό του πατέρα του.

Στο νοσοκομείο, ο Γιωργίκης και ο Χρήστος βρίσκουν την ευκαιρία να βρεθούν κοντά, μετά από πολλά χρόνια. Στο μεταξύ, η Στάσα και η Κυριακούλα αντιπαρατίθενται με τρόπο που σοκάρει, ενώ η Χάδω κατηγορεί τη Στεφανία για την υποτροπή του Χρήστου, με τον καβγά τους να φέρει στο φως πικρές αλήθειες, μα κι έναν κρυφό. παιδικό έρωτα, αφού η Στεφανία ήταν ερωτευμένη με τον Γιωργίκη.

Παράλληλα, σύμφωνα με το περιοδικό Tivi Σήριαλ, η Ιουλία συναντάει ανακουφισμένη τον Γρηγόρη και προσπαθεί να του αποκαλύψει το μυστικό της, αλλά χωρίς επιτυχία. «Ο,τι είναι να κάνεις κάνε το γρήγορα γιατί η μητέρα μου με πιέζει να δεχτώ το προξενιό και δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια», του εξηγεί, αλλά εκείνος της ζητά πίστωση χρόνου.

Αργότερα, η Στάσα της υπενθυμίζει πως ο χρόνος έχει αρχίσει πια να μετράει αντίστροφα μέχρι ν’ αρχίσει να φαίνεται η εγκυμοσύνη της. Τη συζήτηση μάνας και κόρης, ακούει ο Ρήγας. «Τι έκανες; θα σκοτώσω κι εσένα κι αυτόν τον άτιμο», φωνάζει στην αδελφή του και την αρπάζει να τη χτυπήσει με τη μάνα τους να προσπαθεί να την πάρει από τα χέρια του.