Η έκρηξη που αναστατώνει την Άνω Ποριά

Ο Αντώνης ζητάει από την Καλλιόπη να πάει στο Τμήμα, για να της πάρουν αποτυπώματα. Εκείνη δέχεται και προσπαθεί να παραμείνει ψύχραιμη για να μην εμπλακούν με την δολοφονία του Λάζαρου Μουντάκη. Παράλληλα, η ένταση ανάμεσα στον Αστέρη και την Αργυρώ φτάνει σε κρίσιμο σημείο. Την ίδια ώρα, Μουντάκηδες, Αντρέας και Τηλέμαχος, σχεδιάζουν αντίποινα για τον θάνατο του Λάζαρου, βάζοντας φυσικά στο στόχαστρο τους τον Μαθιό Σταματάκη, καθώς τον θεωρούν υπεύθυνο για τη δολοφονία του δικού τους ανθρώπου.

Για την Αργυρώ υπάρχει μόνο ένας δρόμος

Καθώς πέφτει η νύχτα στην Άνω Ποριά, η Ντίνα αναλαμβάνει τη φύλαξη του σπιτιού του Μαθιού, με εντολή του Φραγκιαδάκη. Οι Μουντάκηδες, όμως καταφέρνουν να βάλουν γκαζάκια στο πίσω μέρος του σπιτιού και εξαφανίζονται. Από την έκρηξη που ακολουθεί, το χωριό σείεται, ενώ ο Μαθιός και η Βασιλική, σοκαρισμένοι σπεύδουν στο νοσοκομείο για να ελέγξουν την κατάσταση της εγκυμοσύνης της.

Η έκρηξη θορυβεί τον Αντώνη, ο οποίος εντείνει τις έρευνές του για τον εντοπισμό των υπευθύνων. Παράλληλα, η Εύα αποφασίζει να διαπιστώσει την ευθύνη του Μαθιού για τη δολοφονία του Ευθύμη και οργανώνει με τον Βαγγέλη ένα σχέδιο για να τον ξεσκεπάσουν.

Ο Τάσος, παρατηρώντας την Εύα με τον Βαγγέλη, ενημερώνει τον Παύλο, ο οποίος πηγαίνει να τη βρει και προσπαθεί να την πείσει ότι ο Σταματάκης είναι αθώος. Η Εύα, όμως, γνωρίζει ότι ο αδελφός της δεν είναι ο δολοφόνος του Στεφανή και θέλει να καθαρίσει το όνομά του.

Παράλληλα, η Καλλιόπη αθωώνεται για τη δολοφονία του Λάζαρου, και τώρα η Βασιλική είναι έτοιμη να μιλήσει, για να μην την πληρώσει ο Μαθιός. Ο πραγματικός σεισμός, όμως, έρχεται από την Αργυρώ, η οποία ζητά από τον Αστέρη να χωρίσουν.

Έχει προηγηθεί μια συζήτηση με τη Μαρίνα, η οποία, σύμφωνα με το περιοδικό Τηλέραμα, της λέει ότι η κατάσταση ξεφεύγει από κάθε λογική μετά την επίθεση με τα γκαζάκια. Όταν η Αργυρώ αναφέρει την σκέψη της να φύγει μακριά από τον Αστέρη, η Μαρίνα προσπαθεί να την ηρεμήσει.