Ο γιατρός Alpha – Όσα θα δούμε στα επόμενα επεισόδια: Μάρκος και Ειρήνη προσπαθούν να απομακρύνουν οριστικά τον Ανδρέα από το νοσοκομείο

Η επιμονή του Ανδρέα να ανακαλύψει την αλήθεια σχετικά με την έρευνα για το Satonal προκαλεί πανικό στον Μάρκο, ο οποίος σε συνεργασία με την Ειρήνη προσπαθούν να τον απομακρύνουν οριστικά από την κλινική. Την ίδια ώρα, ο Λεωνίδας, δέχεται πιέσεις από την οικογένεια του να επιστρέψει στη χώρα του, αλλά αδυνατεί να αποχωριστεί την Εύα.

Ο Ανδρέας είναι αποφασισμένος να ανακαλύψει την αλήθεια για το Satonal. Έτσι βρίσκει την έρευνα που είχε κάνει για το φάρμακο και πηγαίνει στο νοσοκομείο, όπου συναντά τον Μάρκο και του παρουσιάζει τα στοιχεία, ζητώντας του να βγει η αλήθεια στο φως.

Δηλαδή ότι ο ίδιος πιθανότατα έκανε λάθος σχετικά με το ποσοστό θνησιμότητας του φαρμάκου και να ενημερωθεί η φαρμακευτική εταιρεία. Ο Μάρκος προσπαθεί να κρύψει τη σύγχυσή του και παρακαλεί τον Ανδρέα να του δώσει χρόνο για να επαληθεύσει τα δεδομένα. Αφού ο Ανδρέας, λόγω της απώλειας μνήμης του, δεν θυμάται τι συνέβη λίγο πριν δεχτεί την σφαίρα, συμφωνεί.

Όμως, ο Μάρκος συναντά την Ειρήνη και αφού της εξηγεί τα γεγονότα, προσπαθούν να βρουν τρόπο να απομακρύνουν τον γιατρό από το νοσοκομείο, καθώς ξέρουν ότι ο χρόνος δεν είναι με το μέρος τους και ο Ανδρέας διαθέτει σημαντικά στοιχεία.

Στο μεταξύ, η Κατερίνα φτάνει στο νοσοκομείο λόγω υπερβολικής δόσης, αλλά στην πραγματικότητα το έπαθε από τη μεταφορά ναρκωτικών και από λάθος πέρασαν στον οργανισμό της, μιας και λόγω ανάγκης να συγκεντρώσει χρήματα, πήρε το ρίσκο. Τότε, ο Μιχάλης ζητά τη βοήθεια του Ανδρέα, καταλήγοντας σε μια ανακάλυψη που εξηγεί τη συμπεριφορά της Κατερίνας όλα αυτά τα χρόνια.

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, ο Λεωνίδας, σύμφωνα με το περιοδικό My Tv, δέχεται ακόμα περισσότερη πίεση από τους δικούς του για να εγκαταλείψει το νοσοκομείο και να επιστρέψει στη χώρα για να βοηθήσει τους χωριανούς του και να παντρευτεί. Ωστόσο, δυσκολεύεται να αποχωριστεί τη σχέση του με την Εύα και τη νέα του ζωή.