Η Αριάδνη κλαίγοντας φεύγει από τον ξενώνα, ενώ ο Χρήστος αντιμετωπίζει τον Στάθη: «Της είπα να φύγει γιατί δεν είναι υπεύθυνη. Όλη η ευθύνη είναι δική μου- εγώ είμαι ο παντρεμένος! Θα χωρίσω!», του λέει κι εκείνος εξοργίζεται ακόμα περισσότερο. «Καλή η προσπάθεια να το πάρεις όλο πάνω σου, αλλά και η Αριάδνη δεν είναι άμοιρη ευθυνών! Να ξέρεις ότι ντρέπομαι! Την γυναίκα σου την εκτιμώ πάρα πολύ! Ντρέπομαι για λογαριασμό σου και για λογαριασμό της Αριάδνης!», του απαντάει βροντάει την πόρτα και φεύγει, αφήνοντας πίσω του τον Χρήστο σκασμένο.

Διαβάστε πρώτοι στο pythia.gr όλα όσα θα δούμε και όλες τις εξελίξεις στη Γη τη ελιάς.

Αμέσως μετά, ο Στάθης πηγαίνει στο σπίτι, όπου η Αριάδνη του επιτίθεται: «Δεν είχες κανένα δικαίωμα να με παρακολουθήσεις!», του φωνάζει κι εκείνος της λέει υπενθυμίζει ότι ο Χρήστος είναι παντρεμένος. «Θα φύγω αφού ντρέπεσαι για μένα! Τον ερωτεύτηκα ρε γαμώτο! Τον ερωτεύτηκα όπως δεν έχω ερωτευτεί κανέναν μέχρι τώρα!», συνεχίζει η νεαρή, αλλά ο Στάθης δεν κάνει πίσω. «Τα κλειδιά σου.. Λυπάμαι πολύ, που καταλήξαμε έτσι..», του λέει και τα αφήνει πάνω στο τραπέζι, παίρνει την βαλίτσα της και φεύγει στενοχωρημένη.

Πηγαίνει στον ξενώνα και ξεσπά σε κλάματα, ενώ την ίδια ώρα ο Στάθης ενημερώνει την Ιουλία, η οποία από την μία πιστεύει ότι χειρίστηκε λάθος την κατάσταση, ενώ από την άλλη έχει τύψεις για την Αφροδίτη:

«Καίγομαι από τις τύψεις! Την Αφροδίτη την πονάω και την αγαπάω! Αλλά η Αριάδνη είναι πάνω απ΄ όλους, είναι κόρη μου! Είναι το παιδί μου! Και φόνο να είχε κάνει, πάλι θα στεκόμουν δίπλα της κερί αναμμένο! Εσύ πάλι, όχι! Η αγάπη σου έχει όρια!», του λέει και ο Στάθης της απαντά: «Κάνεις πολύ μεγάλο λάθος! Η αγάπη μου για τα παιδιά μου δεν έχει όρια! Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα τους χαϊδεύω τα αυτιά και ότι δεν θα τους δείχνω πάντα ποιο είναι το σωστό και ποιο το λάθος! Τι δεν καταλαβαίνεις;;»

Λίγο αργότερα, ο Στάθης συναντά τον Λυκούργο στο καφενείο, ο οποίος καταλαβαίνει αμέσως ότι δεν είναι καλά και τον ρωτά να μάθει τι τον απασχολεί. «Προσπάθησε τουλάχιστον εσύ να μείνεις ψύχραιμος, γιατί εγώ δεν τα κατάφερα..Η Αριάδνη τραβιέται με τον ανιψιό σου τον Χρήστο! Τους έπιασα σήμερα ξεμοναχιασμένους σε έναν παραδοσιακό ξενώνα, στο Οίτυλο!», τον ενημερώνει.

Τότε ο Λυκούργος του αποκαλύπτει ότι γνώριζε ήδη και πως ο Αποστόλης του είχε πει ότι τους είδε να φιλιούνται. Ο Στάθης γίνεται έξαλλος που το έκρυψε και ξεσπά: «Α, ωραία! Έκανες τα πάντα πίσω από την πλάτη μου! Δεν σε είχα για τόσο επιπόλαιο!», τον κατηγορεί και κουβέντα στην κουβέντα, ανάβουν τα αίματα και οι δύο φίλοι τσακώνονται. «Το κόβω εδώ γιατί θα σκοτωθούμε χειρότερα! Καλό βράδυ!», του λέει ο Στάθης και φεύγει.