Ο Ισίδωρος, θέλει να ακούσει από το στόμα του Μάνου τι συνέβη με την Αμαλία όσο έλειπε στην Αμερική, ενώ ο Τζον φτάνει στο σπίτι της Αθηνάς και η Φιλιώ κάθεται σχεδόν με το ζόρι για να τον χαιρετήσει. Αργά το βράδυ, ο Δημοσθένης παρακολουθεί από το κινητό του το τικ τοκ της Ασπασίας και ζητά από την Ειρήνη να του κάνει παρέα γιατί νιώθει απελπιστικά μόνος.

Διαβάστε πρώτοι στο pythia.gr όλα όσα θα δούμε και όλες τις εξελίξεις στη Γη τη ελιάς.

«Και με χιλιάδες κόσμο να βρίσκομαι, όταν δεν είναι η μάνα σου στη ζωή μου, έτσι είμαι!», της εκμυστηρεύεται κι εκείνη τον ρωτά αν θέλει να το μεταβιβάζει στην μάνα της: «Να της το μεταβιβάσεις, ναι!», της απαντά ο σκληρός Δημοσθένης με σιγουριά. Λίγο αργότερα, στο σπίτι του Δημοσθένη φτάνουν οι μεταφορείς με το κρεβατάκι του μωρού που έχει παραγγείλει και η Ειρήνη μένει άναυδη.

«Καλά, δεν το είχα συνειδητοποιήσει! Το ΄πες και το ΄κανες! Τώρα σοβαρά μιλάς;», τον ρωτά. «Και τι θες να κάνω;; Είναι γιός μου! Ό,τι και να γίνει, ο κόσμος να ΄ρθει τούμπα, δεν μπορώ να κάνω το ίδιο λάθος που έκαναν οι γονείς μου!», του ξεφεύγει, όμως όταν η Ειρήνη του ζητά να της εξηγήσει τι έκαναν οι γονείς του, ο Δημοσθένης δεν δίνει απάντηση. Έτσι η Ειρήνη φεύγει για τη δουλειά της, ενώ εκείνος κοιτάζει βουρκωμένος την κούνια…

Ο Χρήστος πηγαίνει στον ξενώνα να δει την Αριάδνη, η οποία είναι καταρρακωμένη: «Ο έρωτας έχει αξία γι΄ αυτούς που τον ζουν, για τους γύρω είναι κάτι εντελώς άλλο! Θεωρούν ότι οφείλεις να βάλεις τη λογική να δουλέψει! Εγώ όμως μαζί σου δεν μπορώ να είμαι λογική, γιατί είμαι πολύ ερωτευμένη!», του λέει κι εκείνος την χαϊδεύει τρυφερά και της απαντά: «Ξέρω τι λες.. Κι εγώ το ίδιο νιώθω! Όλα είναι εναντίον μας! Δεν υπάρχει κάποιος που να μας θέλει μαζί, για όλους είμαστε ανήθικοι! Αλλά θα τα καταφέρουμε..».

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, ο Ισίδωρος παίρνει την πρωτοβουλία να λήξει την κόντρα ανάμεσα στην Αθηνά και την Αμαλία, καλώντας και τις δύο στο σπίτι του. «Λοιπόν! Όσο έλειπα, ήρθατε σε κόντρα και η μια μου τα λέει έτσι, ενώ η άλλη μου τα λέει αλλιώς! Μπορούμε να ξεκαθαρίσουμε το θέμα σας παρακαλώ;», ρωτά και τις δύο και η Αθηνά θυμώνει, ενώ η Αμαλία ισχυρίζεται πως δεν έχει κανένα πρόβλημα μαζί της.

«Εγώ προσβάλλομαι όμως! Πολύ κιόλας! Ισίδωρε, σου είπα τι ακριβώς έγινε! Αν δεν με πιστεύεις, λυπάμαι πολύ! Καλή σας μέρα!» του λέει και φεύγει. Η Αμαλία νιώθει ικανοποιημένη και λέει στον Ισίδωρο ότι η Αθηνά δεν την χωνεύει, αλλά εκείνος φροντίζει να την προσγειώσει για ακόμα μία φορά: «Να την κάνεις να αλλάξει γνώμη! Μίλησα! Τελεία!!», της ξεκαθαρίζει.