Το Μυστικό της Πεταλούδας Open: Ο Φίλιππος πείθει την Ειρήνη πως δεν υπάρχει περίπτωση να τον αναζητήσουν στην κατοικία του. Της εξηγεί πως θα παραμείνει κρυμμένος μέχρι να επιστρέψει ο άνθρωπος που άφησε το όπλο και το τηλέφωνο του Πολυβίου εκεί, με σκοπό να τον πιάσει ώστε να μάθει που είναι ο Χρυσοχόου. Ενώ η Ειρήνη ανησυχεί για την ασφάλειά του, τον προτρέπει να μην το κάνει.

Ο Ηλίας ενημερώνει τον Δώρο για την πρόθεση του Χριστόφορου να συνεργαστεί με τον Χρυσοχόου για τη μεταφορά της κοκαϊνης και του λέει ότι θα τον ειδοποιήσει. Αλλά, όταν αποχωρεί από την κατοικία του Δώρου για να συναντήσει τον Άλκη, κάποιος τον ακολουθεί με αυτοκίνητο.

Ο Στέφανος έχει την πρόθεση να ενημερώσει τον Άλκη για τις πληροφορίες που του έδωσε ο Χριστόφορος για τον Ηλία Ευαγγέλου και τη δολοφονία του Πολυβίου. Ωστόσο, ο Άλκης δεν είναι στο τμήμα, καθώς βρίσκεται σε συνάντηση με τον Ηλία.

Ο Στέφανος ενημερώνει τον Νικόλα ότι η Χάρις ψάχνει για το παρελθόν του και φοβάται τυχόν επιπτώσεις στη διαδικασία υιοθεσίας της Αμάλας.

Στη νέα του κατοικία, ο Χριστόφορος πίνει λίγο από το παραδοσιακό ποτό ζιβανία, όταν του έρχεται στο μυαλό μια σκηνή με τη Βαγγελιώ να τον μαχαιρώνει, χωρίς να μπορεί να κατανοήσει εάν είναι πραγματικότητα ή ψευδαίσθηση. Ενώ ο Άλκης, αναστατωμένος από τον θάνατο του Ηλία, επιστρέφει στο σπίτι αναστατωμένος, η Μαρήλια διαπιστώνει ότι κάτι δεν πάει καλά με εκείνον, αλλά αυτός προσπαθεί να το κρύψει.

Η Μαρήλια προσπαθεί να επικοινωνήσει με τον Άρη, αλλά αυτός δεν της απαντά. Ανησυχώντας για την κατάστασή του, τον αναζητά στο σπίτι ενός φίλου του όπου υποθέτει ότι κρύβεται.

Η Σοφία επισκέπτεται τον Στέφανο και τον ρωτά για τον λόγο που η Ειρήνη παραιτήθηκε και αν αυτό σχετίζεται με τον Χριστόφορο. Κατά την επιστροφή της στο σπίτι, πιέζει την Ειρήνη να αποκαλύψει την αλήθεια.

Η Έλενα σκέφτεται αν ο Χριστόφορος με την Ειρήνη είναι ζευγάρι και πως θα μπορούσε να το επιβεβαιώσει.

Ο Χριστόφορος βρίσκεται στο καινούργιο του σπίτι και διαβάζει ξανά στο ημερολόγιο της Βαγγελιώς εκεί που γράφει για το μαχαίρωμα του Κυριάκου. Πίνει ζιβανία κι όταν κοιμάται, βλέπει ένα όνειρο που τον ταράζει. Την επομένη μέρα παίρνει ένα τηλεφώνημα από τον Τάκη, που έψαξε να μάθει για την Έλενα και του λέει κάτι που τον ταράζει.