Το Μυστικό της Πεταλούδας: Τα επόμενα επεισόδια, 27 έως 30, του δεύτερου κύκλου της σειράς που θα προβληθούν 28 και 29/08…

Το Μυστικό της Πεταλούδας 2ος κύκλος, επεισόδια 27-28-29-30

Η Λουίζα, που μένει στο σπίτι του Θέμη, αγωνιά για τον Άρη, που δεν έχει επικοινωνήσει ακόμα μαζί της. Τελικά ο Άρης τηλεφωνεί στο κινητό της Χριστίνας και τους λέει ότι είναι καλά. Η Χριστίνα στέλνει στη Μαρήλια το νούμερο απ΄ το οποίο επικοινώνησε ο Άρης μαζί τους, αλλά, η Μαρήλια διστάζει να τον καλέσει.

Επεισόδια 27-28

Ο Στέφανος λέει στο Νικόλα ότι η Χάρις έμαθε για ένα συμβάν από τότε που ήταν στη σχολή Αστυνομίας και είχε χτυπήσει έναν συνάδερφο του, τον Λευτέρη Τρύφωνος.

Ο Νικόλας πιστεύει πως αυτό δε θα είναι πρόβλημα για την υιοθεσία της Αμάλα, αλλά, ο Στέφανος ανησυχεί.
Η εξέταση του όπλου που βρέθηκε στο σπίτι του Φίλιππου δείχνει πως η σφαίρα που σκότωσε τον Πολυβίου προήλθε απ΄ αυτό. Ο Άλκης λέει στο Στέφανο να βγάλουν ένταλμα σύλληψης για τον Φίλιππο.

Η Ειρήνη, πολύ ανήσυχη για τον Φίλιππο, πάει στον Χριστόφορο και τον ρωτάει πού κρύβεται ο Φίλιππος για να πάει να τον δει.
Η Χάρις συναντάει τον Λευτέρη Τρύφωνος, τον αστυνομικό, που είχε χτυπήσει ο Στέφανος, όταν ήταν κι οι δυο μαζί στη σχολή κι ο Λευτέρης της λέει κάτι για τον Στέφανο, που την αφήνει άφωνη.

Ο Λευτέρης, ο συμφοιτητής του Στέφανου στη σχολή Αστυνομίας, λέει στη Χάρις ότι ο Στέφανος τα είχε στη σχολή με τον συμφοιτητή τους, τον Πάρι Αδαμίδη. Η Χάρις, θορυβημένη, τον ρωτάει, αν είναι απόλυτα σίγουρος ότι ο Στέφανος είναι γκέι.

Ο Χριστόφορος προειδοποιεί την Ειρήνη για την Έλενα. Της λέει πως πήγε στην Κύπρο για να βρει αυτόν, αλλά, δεν ξέρει ακόμα γιατί κι αν την έστειλε κάποιος. Μετά της λέει πως θυμήθηκε κάτι από παλιά, αλλά, δεν είναι ακόμα σίγουρος, αν συνέβη πράγματι ή αν είναι μπέρδεμα στο μυαλό του.

Η Έλενα τηλεφωνεί στη Σοφία να της ζητήσει συγνώμη που έφυγε απ΄ το μαγαζί της τις προάλλες τόσο βιαστικά για να προλάβει την Ειρήνη κι η Σοφία, που θέλει να μάθει πώς γνωρίστηκαν η Ειρήνη με την Έλενα και ποιος είναι ο Μανώλης, που ανέφερε η Έλενα, της λέει να πάει απ΄ το μαγαζί να δοκιμάσει κάτι σπέσιαλ που έφτιαξε.

Η Μαρήλια, που ανησυχεί για τον Άρη, πάει στο σπίτι του φίλου του, όπου κρύβεται ο Άρης. Εκείνος τα βάζει μαζί της που πήγε εκεί κι η Μαρήλια καταλαβαίνει πως κάτι σοβαρό του συμβαίνει.

Η Ειρήνη πάει στο σπίτι του Φίλιππου να βγάλει βόλτα τον Μπεν και ταραγμένη καταλαβαίνει πως κάποιος είναι μέσα.

Επεισόδια 29-30

Ο Φίλιππος καθησυχάζει την Ειρήνη ότι κανείς δε θα σκεφτεί να τον ψάξει εκεί στο σπίτι του. Της λέει ότι θα μείνει κρυμμένος και θα περιμένει μήπως έρθει ξανά αυτός που μπήκε κι έβαλε το όπλο και το κινητό του Πολυβίου εκεί, για να τον αιφνιδιάσει και να τον αναγκάσει να του πει πού είναι ο Χρυσοχόου. Η Ειρήνη, που φοβάται γι΄ αυτόν, τον παρακαλεί να μην το κάνει.

Ο Ηλίας λέει στο Δώρο ότι θα πει στον Χρυσοχόου για την πρόταση του Χριστόφορου να συνεργαστεί μαζί τους για την μεταφορά της κοκαϊνης και θα τον ενημερώσει. Όταν φεύγει απ΄ το σπίτι του Δώρου, όμως, για να πάει να συναντήσει τον Άλκη, κάποιος τον παρακολουθεί με το αμάξι του.

Ο Στέφανος θέλει να πει στον Άλκη γι΄ αυτό που του είπε ο Χριστόφορος, ότι κάποιος Ηλίας Ευαγγέλου σκότωσε τον Πολυβίου, αλλά, ο Άλκης έχει φύγει απ΄ το τμήμα για να πάει στη συνάντηση με τον Ηλία.

Ο Στέφανος λέει στο Νικόλα ότι η Χάρις ψάχνει το παρελθόν του και είναι ανήσυχος μήπως αυτό δημιουργήσει πρόβλημα στην υιοθεσία της Αμάλα.

Ο Χριστόφορος πάει στο καινούργιο του σπίτι και πίνοντας λίγη ζιβανία, έχει πάλι το φλας με τη Βαγγελιώ που τον μαχαιρώνει χωρίς να μπορεί να καταλάβει ακόμα, αν είναι κάτι που θυμάται ή παιχνίδι του μυαλού του. Ο Άλκης πολύ ταραγμένος μετά το φόνο του Ηλία, γυρνάει σπίτι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Η Μαρήλια καταλαβαίνει ότι κάτι του συμβαίνει και τον ρωτάει ανήσυχη, αλλά, αυτός παριστάνει ότι είναι όλα εντάξει.

Η Μαρήλια τηλεφωνεί στον Άρη να δει πώς είναι, αλλά, δεν της απαντάει. Ανήσυχη πάει στο σπίτι του φίλου του, όπου κρύβεται ο Άρης, για να δει, αν είναι καλά.

Η Σοφία πάει στο Στέφανο και τον ρωτάει για ποιο λόγο παραιτήθηκε η Ειρήνη κι αν η απόφαση της έχει σχέση με τον Χριστόφορο.
Όταν γυρνάει σπίτι, ρωτάει την Ειρήνη να της πει, αν ο Χριστόφορος την ανάγκασε να παραιτηθεί για να μην πει στην αστυνομία ότι είναι ο Κυριάκος Βασιλείου.

Η Έλενα αναρωτιέται αν ο Χριστόφορος με την Ειρήνη είναι ζευγάρι και σκέφτεται με ποιον τρόπο μπορεί να το επιβεβαιώσει.
Ο Χριστόφορος είναι στο καινούργιο του σπίτι και διαβάζει ξανά το ημερολόγιο της Βαγγελιώς εκεί που γράφει για το μαχαίρωμα του Κυριάκου. Βάζει να πιει λίγη ζιβανία κι όταν τον παίρνει ο ύπνος, βλέπει ένα όνειρο που τον αναστατώνει. Την επομένη του τηλεφωνεί ο Τάκης, που έψαξε πληροφορίες για την Έλενα και του λέει κάτι που τον αφήνει άναυδο.