Σασμός: Στην Άνω Ποριά, κανένα μυστικό δεν μένει κρυφό για πολύ. Σε μια απροσδόκητη στιγμή, ο Νικηφόρος επισκέπτεται το νοσοκομείο όπου βρίσκεται ο τραυματίας Μαθιός και η Βασιλική λέει την αλήθεια και στους δύο. Αυτή η αποκάλυψη φέρνει μεγάλο σοκ στον Νικηφόρο… Διαβάστε πρώτοι στο pythia.gr όλες τις εξελίξεις από τα επόμενα επεισόδια της σειράς Σασμός

Σασμός: Ο κόσμος του Νικηφόρου διαλύεται….

Μαθαίνει ότι ο Μαθιός, ένας σημαντικός άνθρωπος στη ζωή του, έχει σκοτώσει τον πατέρα του, όμως αγνοεί μια ακόμα σημαντικότερη αλήθεια: ότι ο Στεφανής Σταματάκης δεν είναι ο πραγματικός του πατέρας. Στη νέα σεζόν της σειράς που ξεκινάει τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το περιοδικό TiVi24 το μυστικό αυτό θα βγει στο φως.

Η Βασιλική, προσπαθώντας να ενώσει την οικογένεια, θα φέρει την αλήθεια στην επιφάνεια, ταράζοντας τους άνδρες της ζωής της. Σε μία από τις επισκέψεις του Νικηφόρου στο νοσοκομείο, διστάζει να πλησιάσει το δωμάτιο του Μαθιού, αλλά η Βασιλική τον παρακινεί να το κάνει. Όταν ο Νικηφόρος αντιδρά, η Βασιλική τον καθησυχάζει, λέγοντας ότι ο Μαθιός μπορεί να έχει σκοτώσει τον Στεφανή, αλλά δεν είναι ο φονιάς του πατέρα του. Συνεχίζει λέγοντας πως ο Μαθιός είναι ο πραγματικός του πατέρας.

Ο Νικηφόρος είναι εκνευρισμένος. Στην αρχή νόμιζε πως η μητέρα του τον κορόιδευε, αλλά όταν του είπε για τα αποτελέσματα του τεστ DNA που είχε δώσει στον παπαΜιχάλη και που αργότερα εκείνος κατέστρεψε, άρχισε να χάνει το μυαλό του. Πάει στο σπίτι του και αισθάνεται ότι ο χώρος τον πνίγει.

Καταστρέφει ότι βρίσκει μπροστά του και στη συνέχεια αναζητά τον τελευταίο φίλο που του έχει μείνει, τον Μανόλη. Όταν όμως μαθαίνει πως ο Μανόλης ήξερε για τον φόνο του Στεφανή και δεν του το είχε αποκαλύψει, η αντίδρασή του είναι έντονη. Οι δύο φίλοι μαλώνουν. Ο Νικηφόρος νιώθει προδοσία από ανθρώπους που θεωρούσε οικογένεια. Εξηγεί στον παπαΜιχάλη πόσο πληγωμένος νιώθει λέγοντας του πως δεν μπορεί πλέον να εμπιστεύεται κανέναν.

Αντιμετωπίζοντας την κατάρρευση του Νικηφόρου, ο παπάς προτείνει μια προσωρινή απόσυρση σε μοναστήρι για να βρει την εσωτερική του ηρεμία. Ειδικότερα, του λέει να περάσει λίγες ημέρες στο μοναστήρι που επισκέπτεται κι αυτός όταν αντιμετωπίζει δυσκολίες. Στο τέλος, ο Νικηφόρος συμφωνεί και αναχωρεί για το μοναστήρι για να πάρει κάποιες αποφάσεις για την ζωή του.