Η παραλία: Η Υπατία βρίσκεται παγιδευμένη στις αναμνήσεις της, και η σχέση της με τον Γιώργο φαίνεται να αναζωπυρώνεται λίγο πριν αποφασίσουν να αφήσουν πίσω τους την Κρήτη και να επιστρέψουν στον Λονδίνο. Ωστόσο, τα μυστικά που φυλάνε προσεκτικά οι Αρχοντάκηδες, τα οποία αρχίζει να υποψιάζεται η Αντιγόνη, δεν θα τους αφήσουν ανεπηρέαστους…

Η παραλία επόμενα επεισόδια: Ο εφιάλτης των Αρχοντάκηδων ξεκινά

Όλα δείχνουν πως η παράνομη δραστηριότητα που αναπτύσσεται στην παραλία του χωριού είναι γνωστή και υποστηρίζεται από άτομα με υψηλή κοινωνική θέση στη μικρή κοινωνία των Ματάλων. Με λίγες ημέρες να απομένουν πριν η Υπατία επιστρέψει στο Λονδίνο, ξαφνικά ξεκινούν να ξυπνούν μέσα της αναμνήσεις της παιδικής της ηλικίας στην Κρήτη, τις οποίες μοιράζεται με τον Γιώργο, και η φλόγα που είχε σβήσει μεταξύ τους φουντώνει.

Αναμνήσεις όμως δεν ξυπνούν μόνο στην Υπατία, αλλά και στον Γράντο. Αρχίζει να σκέφτεται την ευθύνη των βιολογικών του γονέων στην εξέλιξή του ως άντρας. Η εγκατάλειψη του ως παιδί τον επηρέασε βαθιά και τώρα δυσκολεύεται να διαχειριστεί τα συναισθήματά του.

Στο μεταξύ, ένα ατύχημα στο χωριό φαίνεται να απειλεί να εξελιχθεί σε τραγωδία. Ευτυχώς, ο Χάρι προλαβαίνει να σώσει έναν χίπη από σοβαρό τραυματισμό, αποδεικνύοντας την χρησιμότητα των γνώσεων του για την τοπική κοινωνία. Ταυτόχρονα, η Μαρία μαθαίνει για τη νέα σχέση του Πιτ και εκφράζει τη δυσαρέσκειά της. Ωστόσο, η απρόσμενη επίσκεψη του Καραχάλιου στο σπίτι των Αρχοντάκηδων δημιουργεί προβλήματα για τη Νικολίνα και τον Δημητρό.

Η Αντιγόνη αντιλαμβάνεται την αντίδραση τους και αρχίζει να υποψιάζεται ότι κρύβουν μυστικά. Δεν αποκαλύπτει τίποτα για την ώρα, αλλά είναι προφανές πως υπάρχουν και άλλοι που διατηρούν μυστικά τους. Κάποια στοιχεία βγαίνουν στη φόρα σχετικά με το δίκτυο διακίνησης που πλήττει την περιοχή και φαίνεται να συνδέεται με τον φόνο της Ρηνιώς.

Μια απροσδόκητη επίσκεψη ανατρέπει τα πάντα για τον Πιτ. Η Βικτώρια φεύγει από το νησί, και οι χίπηδες διοργανώνουν ένα αποχαιρετιστήριο πάρτι για να την αποχαιρετίσουν. Παρά τη χαρά του πάρτι, ο Πιτ ταλαιπωρείται από ενοχές για τη σχέση τους. Εν τω μεταξύ, και η Υπατία ετοιμάζεται να φύγει από το χωριό, αλλά πριν το κάνει, έχει μια ειλικρινή συζήτηση με τη Μαρία, η οποία αποκαλύπτει μυστικά από το παρελθόν τους με τη Ρηνιώ.

Ο Καραχάλιος αρχίζει να υποψιάζεται τον Δημητρό και τη Νικολίνα, καθώς αντιλαμβάνεται ότι οι Αρχοντάκηδες κρύβουν πολλά. Ο Διονύσης, ανήσυχος, πηγαίνει να αντιμετωπίσει τον Γράντο. Η Νικολίνα, προκειμένου να ξεκαθαρίσει τα πράγματα, προσκαλεί τον αστυνόμο στο εργαστήριό της και του εξομολογείται τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην ανατροφή των παιδιών της.

Την ίδια στιγμή, ο Σήφης, προσπαθώντας να αποσυρθεί από τις παράνομες δραστηριότητες, αντιμετωπίζει εμπόδια από τον Λοΐζο, ο οποίος συνεχίζει να ασκεί εξουσία πάνω του. Ο Χάρι, που έχει μάθει από τον Στιβ τι συμβαίνει στο κοινόβιο, σύμφωνα με το περιοδικό 7 μέρες Tv, προσπαθεί να βρει μια λύση για να αποφύγει τις ενδεχόμενες κατηγορίες που θα αντιμετωπίσουν οι χίπηδες.

Αλλά κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την απρόσμενη επίσκεψη που δέχεται ο Πιτ και που τον βάζει αντιμέτωπο με μια απόφαση που θα κρίνει όχι μόνο το μέλλον του, αλλά και το μέλλον των υπολοίπων στα Μάταλα καθώς πλησιάζει ο χειμώνας.