Οι προσωπικές δυσκολίες, οι εντάσεις και τα μυστικά κορυφώνονται, δημιουργώντας ένα έντονο δραματικό υπόβαθρο για τους χαρακτήρες. Η Βασιλική βρίσκεται υπό μεγάλη πίεση, κυρίως λόγω της φυλάκισης της μητέρας της, ενώ η προσπάθεια της Αριάδνης να την πλησιάσει και να της προσφέρει υποστήριξη, αποκαλύπτει την απόσταση που έχει δημιουργηθεί μεταξύ τους.

Διαβάστε πρώτοι στο pythia.gr όλα όσα θα δούμε και όλες τις εξελίξεις στη Γη τη ελιάς.

Η Αριάδνη επισκέπτεται την Βασιλική και ενώ πίνουν καφέ, εκφράζει την ανησυχία της για την ψυχολογική κατάσταση της αδερφής της και της προσφέρει την υποστήριξή της. Η Βασιλική παραδέχεται ότι αντιμετωπίζει προβλήματα, αλλά δεν επεκτείνεται.

Παράλληλα, η Ιουλία προσπαθεί να πείσει τον Ισίδωρο να πείσει τον Στάθη να μετακομίσει στο σπίτι της, ενώ η Αθηνά ανησυχεί για την αντίδραση της Φιλιώς στην προοπτική του γάμου της με τον Τζον.

Η Αλκμήνη και ο Ορέστης βιώνουν στιγμές πάθους, με την Αντωνία να παρακολουθεί και να εξοργίζεται με την εξέλιξη. Η Αφροδίτη, αναστατωμένη, μοιράζεται με τον Στάθη …μια δυσάρεστη εμπειρία σχετικά με ένα παιδί και την αμφεταμίνη, ενώ ο Μάνος υποβαθμίζει τη σοβαρότητα της χρήσης του ναρκωτικού.

Η Αριάδνη εκφράζει στον Στάθη την χαρά της για την πρόοδο της σχέσης της με την Βασιλική. Στη συνέχεια, ο Λυκούργος συζητά με την Αφροδίτη για την υιοθεσία, τονίζοντας τις δυσκολίες που υπάρχουν λόγω της ύπαρξης συγγενών του παιδιού, αλλά αυτή επιμένει στην απόφασή της να υιοθετήσει και να στηρίξει το παιδί οικονομικά.

Η Θεοδώρα βρίσκει καταφύγιο στο αλκοόλ, ενώ η Αμαλία και η Μαρίνα προετοιμάζουν δείπνο για τους καλεσμένους τους. Η κατάσταση μεταξύ Μάνου και Μαρίνας εντείνεται λόγω της αποκάλυψης της χρήσης αμφεταμινών από τον Μάνο. Ο Μιλτιάδης συνομιλεί με τον Στάθη και εκφράζει την ανησυχία του για την Βασιλική και την δύσκολη κατάστασή της.

Ο Δημοσθένης, αποφασισμένος να βρει την Ξένια και το μωρό του, ετοιμάζεται να ταξιδέψει στην Αθήνα μετά από πληροφορίες που λαμβάνει από ντετέκτιβ. Η Μαργαρίτα ανακαλύπτει με σοκ την χήρα του φούρναρη να φιλιέται με έναν άγνωστο άντρα και ενημερώνει τον Λυκούργο για την κατάσταση.