Οι δυο γονείς, Νίκος και Χρύσα, αποφασίζουν να συνομιλήσουν με τη Λίνα. Ανατρέχουν στο δωμάτιο της και χτυπούν την πόρτα, αλλά δεν την βρίσκουν εκεί. Αντί για εκείνη, εντοπίζουν ένα σημείωμα πάνω στο κρεβάτι της, που λέει: «Δεν αντέχω άλλο. Πρόκειται να ομολογήσω τα πάντα». Η ανακάλυψη αυτού του σημειώματος προκαλεί σοκ και ανησυχία στους δυο γονείς, οι οποίοι αντιμετωπίζουν την κατάσταση με αγωνία και ανησυχία.

Διαβάστε πρώτοι στο pythia.gr όλα όσα θα δούμε και όλες τις εξελίξεις της σειράς Παγιδευμένοι

Την ίδια ώρα, η Λίνα αποφασίζει να καλέσει τον Θοδωρή. Στο τηλέφωνο του λέει: «Κατάλαβα ότι έχεις δίκιο. Αυτό που κάνω δεν λειτουργεί. Δεν διαφυλάσσει την αλήθεια. Εγώ έπρεπε να είμαι εκεί στη φυλακή, όχι ο παππούς σου. Πρόκειται να πω όλη την αλήθεια. Όσο την κρύβω, κάνω κακό», του δηλώνει με σοβαρότητα.

Στην άλλη άκρη της γραμμής, σύμφωνα με το περιοδικό Tv24, ο Θοδωρής την παρακαλεί να μην το κάνει, αλλά εκείνη αποφασίζει αλλιώς. «Πρέπει να προσέξουμε. Ας είναι ένας από εμάς ευτυχισμένος», της απαντά και τερματίζει τη συνομιλία.

Στη συνέχεια, βγαίνει έξω από το αστυνομικό τμήμα, αποφασισμένη να κάνει το επόμενο βήμα. Τότε, όμως, κάποιο χέρι την τραβάει.

Είναι ο Θοδωρής που έχει σπεύσει να την προλάβει, καθώς της λέει: «Πρέπει να πω τα πάντα». Εκείνη του απαντά με αποφασιστικότητα: «Περίμενε. Πάντα ήσουν στο πλευρό μου. Τώρα είμαι εγώ στο δικό σου».

Ωστόσο, η Λίνα αισθάνεται ότι την κοιτά με κατηγορητικό βλέμμα και τον παρακαλεί: «Με κοιτάς σαν ένοχη. Άσε με να πάω».

Ο Θοδωρής απαντά στην απεγνωσμένη προσπάθειά της να φύγει, αγκαλιάζοντας την, και εκείνη αρχίζει να κλαίει.

Τότε, ο Θοδωρής της ζητά συγγνώμη: «Συγχώρεσέ με. Θυμώσαμε, αλλά δεν μπορώ να μην κρατήσω την υπόσχεση που έδωσα στον παππού μου. Σ’ αγαπώ πολύ. Μείνε στο πλάι μου», της ομολογεί με συγκίνηση.

Τα δύο παιδιά αγκαλιάζονται ξανά σε μια στιγμή συγκίνησης και αγάπης. Την ίδια στιγμή, η Χρύσα βιάζεται να φύγει από το σπίτι, ελπίζοντας να προλάβει την κόρη της πριν κάνει κάτι επικίνδυνο και τη χτυπάει αυτοκίνητο.