Η Ειρήνη υπόσχεται στον Ιπποκράτη ότι θα βρει την δύναμη να ξανά σταθεί στα πόδια της. «Σου υπόσχομαι ότι από αύριο θα δεις μια νέα Ειρήνη. Δεν ξέρω ποιος με δοκιμάζει…. αλλά δε θα αφήσω να τα καταφέρει. Έχω τόσους λόγους για να ζω… τον Ορφέα που με χρειάζεται, το Στελή που δεν έχει άλλον στον κόσμο από μένα… εσάς που με αγαπάτε…», του λέει κι εκείνος της απαντά: «Θα τα καταφέρεις. Είσαι ο πιο δυνατός άνθρωπος που ξέρω».

Διαβάστε πρώτοι στο pythia.gr όλα όσα θα δούμε και όλες τις εξελίξεις στη σειρά του Mega Το Ναυάγιο.

Στο μεταξύ, ο Πέτρος ανήσυχος για την Ειρήνη ρωτά τον Στελή πως είναι. «Μη φοβάσαι για τη Ρηνιώ. Είναι αδύναμη ακόμα αλλά τση μιλήσαμε εγώ κι ο μικιός και σιγά σιγά θα πάρει τα πάνω τση. Τώρα πρέπει να δούμε ήντα θα κάνομε με σένα Πετρή…Εγώ εσένα θέλω να ακούσω. Θέλω καιρό να στο ρωτήσω. Γιάντα περιτριγυρίζεις παντρεμένη γυναίκα; Ήντα θα πει «βρίσκεστε μια στο τόσο σα φίλοι;», τον ρωτά και ο Πέτρος παραδέχεται πως είναι ερωτευμένος με την Ειρήνη και στη συνέχεια του λέει και πάλι ότι ο Ιπποκράτης είναι διπρόσωπος και επικίνδυνος.

«Αν θες να είσαι ειλικρινής, πρώτα να τση πεις την αλήθεια για σένα. Για τον Ιπποκράτη μη μιλήσεις αν δεν έχεις αποδείξεις», τον συμβουλεύει ο καπετάνιος και ο Πέτρος του απαντά πως αν χρειαστεί θα βρει τον κλέφτη και θα τον πάει μπροστά στην Ειρήνη να ομολογήσει ο ίδιος, ενώ στη συνέχεια του δίνει το γράμμα που έγραψε για την Ειρήνη λέγοντας του:

«Θέλω να της δώσεις αυτό το γράμμα εκ μέρους μου. Της εξηγώ κάποια πράγματα. Της λέω ότι δεν είμαι αρραβωνιασμένος ούτε έχω τίποτα μ’ αυτή τη Φανή…Δε μπορώ ακόμα να πω περισσότερα… Θα της το δώσεις; Σε παρακαλώ…»

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, η Ελένη έχοντας ακούσει τον Σάββα να τάζει χρήματα στην μαία, Μαριάννα, τον ρώτα τον λόγο. «Της έταξα λεφτά για να κάνουν κι άλλες εξετάσεις στο μωρό, να είμαστε σίγουροι… αυτή αρνήθηκε τα λεφτά… Το παιδί είναι μια χαρά μου είπε, δε χρειάζεται τίποτα…», της εξηγεί εκείνος, όμως η Ελένη δεν πείθετε.

Την ίδια ώρα, ο Μάκης μιλάει στην Χριστίνα για το μπλέξιμο του και αποφασίζει να μαζέψει τα πράγματα του και φύγει, όμως δεν προλαβαίνει, καθώς οι αστυνομικοί καταφθάνουν στην αυλή για να τον συλλάβουν και η Χριστίνα για να τον καλύψει τους λέει ότι έμαθε την αλήθεια και τον έδιωξε: «Τον έδιωξα με τις κλωτσιές! Εγώ εχθρούς της πατρίδος στο σπίτι μου δε βάζω!», ισχυρίζεται και τους οδηγεί στην κάμαρα του Μάκη.

Έτσι, λοιπόν, μόλις βλέπει τους αστυνομικούς να φεύγουν αμέσως τρέχει να ενημερώσει τον Μάκη. «Θα φύγω αμέσως. Δε θα μπλέξει κανένας από σας εξαιτίας μου… Τα ξέρω τα πιστεύω σου κυρα-Χριστίνα και δεν θέλω να..» πάει να της πει ο Μάκης κι εκείνη του ρίχνοντας του μια μούντζα του απαντά:

«Αυτή, γιατί δεν ξέρεις τα πιστεύω μου! Για μένα αυτοί που αγαπάω είναι πάνω απ’ όλα. Ειδικά άμα είναι κάτι βλάκες που καρφώθηκαν για να σώσουν ένα παιδάκι!Τους έπεισα ότι σ’ έδιωξα, έννοια σου. Κι αν ξανάρθουν θα τους ξαναπείσω. Από ‘δω μέσα δε θα αφήσω να σε πάρουν»..