Όλοι συγκεντρώνονται στο δικαστήριο και η αγωνία τους χτυπάει κόκκινο. Εκεί είναι και η Αριάδνη για να στηρίξει τη Βασιλική, και δέχεται ένα τηλεφώνημα από τον Χρήστο, ο οποίος της παρακαλεί να βρει μια δικαιολογία και να μην πάει στο ραντεβού με την Αφροδίτη:

«Δεν αντέχω να βρισκόμαστε και οι τρεις μαζί.. κοντεύει να μου σπάσει το στομάχι!», της τονίζει πιεσμένος, αλλά εκείνη του λέει πως δεν μπορεί να το αποφύγει…

Διαβάστε πρώτοι στο pythia.gr όλα όσα θα δούμε και όλες τις εξελίξεις στη Γη τη ελιάς.

Η δίκη ξεκινά με την κατάθεση του Φίλιππου, ενώ στη συνέχεια καλείται ο Πότης. Όταν τελειώνει πια η δίκη, ο Βαφέας πηγαίνει στο σπίτι του Μιλτιάδη με άγριες διαθέσεις.

«Κ@λόπαιδο, πρόσεξε τι θα πεις στο δικαστήριο! Έχεις φτύσει την οικογένεια σου! Εσύ φταις που πέθανε ο Σωτήρης! Αν τον είχες βοηθήσει, θα είχε σκοτώσει τον γιο αυτηνής της βρώμας και θα ζούσε», του λέει και τον κολλάει στον τοίχο, αλλά ο Μιλτιάδης τον σπρώχνει και τον διώχνει.

Ωστόσο, ο Βαφέας συνεχίζει να απειλεί θεούς και δαίμονες: «Δεν τελειώσαμε.. Να το θυμάσαι αυτό!», τον προειδοποιεί και φεύγει.

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, η Ασπασία αποφασίζει να ζητήσει δανεικά από τον Ορέστη, ώστε να μπορέσει η Κούλα να βρει παράνομο κινητό για την Αρετή, ενώ ο Κουράκος καλεί τον Βαφέα στο γραφείο του για να του κάνει ακόμα μία σύσταση.

«Είναι η δεύτερη φορά που με αναγκάζεις να σε καλέσω για σύσταση. Τρίτη δεν έχει, εκεί θα πάρω άλλα μέτρα..Πήγες και πούλησες τσαμπουκά στο καφενείο του Πότη Γερακάρη..», του λέει αλλά εκείνος αρνείται τα πάντα και μάλιστα του λέει κατάμουτρα ότι όλα αυτά στήνονται για να την σκαπουλάρει η Χάιδω Στεφανέα.

«Δεν περίμενα να το παραδεχτείς.. Φαίνεται από χιλιόμετρα ότι είσαι κότα λιράτη! Αν πάθει κάτι ο Πότης, βρες τρύπα να κρυφτείς..», τον προειδοποιεί ο αστυνόμος και ο Βαφέας εκνευρίζεται.

Την ίδια ώρα, ο Χρήστος επιστρέφει στο σπίτι και βλέποντας την Αριάδνη εκεί μαζί με τν Αφροδίτη κοκαλώνει. «Τι μαρμάρωσες ρε μωρό μου; Κάλεσα την καινούργια μου φίλη να φάμε μαζί! Καλά δεν έκανα;», τον ρωτά η γυναίκα του και αγκαλιάζει από τον ώμο την Αριάδνη, που είναι να πεθάνει από τη ντροπή της, ενώ ο εκείνος θέλει να ανοίξει η γη να τον καταπιεί…

Η Αμαλία, αφού ξεπροβοδίσει την Αγγελική και τη Ελευθερία και βεβαιωθεί ότι είναι μόνη στο σπίτι με τον Ισίδωρο του ζητά να μιλήσουν λέγοντας του ότι θα ταραχτεί πολύ με όσα θα ακούσει. «Να ξέρεις πως δεν είχα άλλο τρόπο να αποδείξω την έχθρα του γιου σου απέναντί μου! Θα ακούσεις με τα ίδια σου τα αυτιά!», του λέει και του βάζει να ακούσει την συνομιλία που είχε με τον Μάνο στο ελαιοτριβείο…