Ενώ ο Μάνος και η Μαρίνα έχουν πάει μια βόλτα στο βουνό, με εκείνος να μην σταματάει να λέει ανέκδοτα και να γελάει μόνος, ο Ισίδωρος εκνευρισμένος ζητάει από την Αμαλία να του προωθήσει την συνομιλία που κατέγραψε λέγοντας του ότι θα του μιλήσει, αλλά όχι μπροστά στην Μαρίνα και στην ίδια.

Διαβάστε πρώτοι στο pythia.gr όλα όσα θα δούμε και όλες τις εξελίξεις στη Γη τη ελιάς.

Την ίδια ώρα, η Αφροδίτη, ο Χρήστος και η Αριάδνη τρώνε μαζί και το πρώην ζευγάρι είναι σε τρομερά αμήχανη θέση, ενώ η γιατρίνα μες την καλή χαρά συνεχίζει να αγνοεί τα πάντα.

«Αριάδνη μου, θέλω να έρχεσαι μια-δυο φορές τη βδομάδα, τα μεσημέρια, όταν δεν δουλεύεις να κάνουμε παρέα, να τρώμε μαζί..», της λέει με την ψυχή της και ο Χρήστος της ζητά να μην την πιέζει. Ωστόσο, η Αφροδίτη δεν μπορεί να κρύψει τον ενθουσιασμό της για την Αριάδνη:

«Σε συμπαθώ πάρα πολύ, να το ξέρεις! Η Ιουλία είναι η καλύτερη μου φίλη, άρα εσύ είσαι μέσα στη καρδιά μου από πριν σε γνωρίσω», συνεχίζει και της δίνει ένα αυθόρμητο φιλάκι, ενώ ο Χρήστος εύχεται να ανοίξει η γη και να τον καταπιεί.

Ο Φίλιππος, η Βασιλική και ο Παρασκευάς προσπαθούν να δώσουν δύναμη στην Χάιδω βλέποντας την ράκος με την δίκη, ενώ ο Λυκούργος την πείθει να πάνε στο σπίτι του Ισίδωρου για φαγητό. Ο Ορέστης με τον τρόπο του αποφύγει να περάσει ακόμα ένα βράδυ με την Αλκμήνη λέγοντας της: «Κορίτσι, δεν είμαι για κάθε βράδυ. Έχω μάθει να είμαι μόνος μου, θέλω τον χρόνο μου…Έχω και τον φίλο μου τον αστυνόμο, που τρώμε, πίνουμε και λέμε τα δικά μας…», κι εκείνη απογοητεύεται.

Στο μεταξύ, η Αφροδίτη προτιμά να δανειστεί χρήματα από την Ισμήνη τονίζοντας της ότι δεν θέλει να πει τίποτα στον Χρήστο, ο οποίος την ίδια ώρα ζητάει από τη Αριάδνη να αποφύγει την παρέα με την γυναίκα του, καθώς νιώθει πολύ άβολα. «Δε φταίω εγώ, Χρήστο. Είδες πώς με διεκδικεί. Μου είπε ότι αν δεν έρθω στο σπίτι, θα ‘ρθει να με πάρει σηκωτή, με το ζόρι! Και δε θέλω να δώσω δικαιώματα στον Στάθη…», του εξηγεί όμως εκείνος επιμένει.