Ο Λυκούργος και η Χάιδω φτάνουν στο σπίτι των Βρεττάκων για φαγητό και ο Μάνος για ακόμα μια φορά φέρεται αλλόκοτα, καθώς έχει πάρει αμφεταμίνες. Επιστρέφοντας στο σπίτι, όμως, το χαμόγελο της Χάιδως ξανά σβήνει και την κυριεύει ο φόβος και ο Λυκούργος για ακόμα μια φορά της υπόσχεται ότι θα κάνει τα πάντα για να αθωωθεί.

Διαβάστε πρώτοι στο pythia.gr όλα όσα θα δούμε και όλες τις εξελίξεις στη Γη τη ελιάς.

Από την άλλη, αφού όλοι έχουν κοιμηθεί ο Μάνος μόνος του βγαίνει έξω στον κήπο και κάνει βόλτες γύρω από την πισίνα. Κοιτάζει τον ουρανό, χαμογελά, βγάζει από την τσέπη του το κουτάκι με τις αμφεταμίνες και πίνει και πάλι ένα χάπι…

Την επόμενη μέρα η Αριάδνη αποφασίζει να πάει στο γυμναστήριο και μιλά στον Ορέστη για το πως νιώθει: «Δεν ξέρω, έχω μπει σε μια περίεργη λούπα. Μελαγχολική κοιμάμαι, μελαγχολική ξυπνάω. Δε μ’ ενδιαφέρει τίποτα, ούτε να βγω, ούτε να φλερτάρω, ούτε να πάω κάπου…». του ομολογεί κι εκείνος της απαντά:

«Ξέρεις ποιο είναι το φάρμακο; Ένας καινούριος έρωτας…Αριάδνη, να μου τα ‘λεγε καμία άλλη όλα αυτά, να το καταλάβω. Εσύ όμως είσαι κουκλάρα! Ένα «έτσι» να κάνεις και θα τρέξουν δέκα!». Εκείνη όμως λυγίζει και βάζει τα κλάματα. «Ε, δεν σε πιστεύω! Έλα πιο δω να μη σε δούνε οι πελάτες. Ηρέμησε… περνάς φάση, αυτό είναι όλο..», της λέει ο Ορέστης και την αγκαλιάζει, αλλά στο γυμναστήριο καταφτάνει η Αλκμήνη και βλέποντας τους αγκαλιά θυμώνει…

Πίσω στο σπίτι των Βρεττάκων, ο Ισίδωρος βρίσκει την ευκαιρία να μιλήσει στον Μάνο. Του βάζει να ακούσει όσα ηχογράφησε η Αμαλία και τρελαίνεται. «Με ηχογράφησε η τρελή; Μιλάμε για παραβίαση προσωπικών δεδομένων», λέει τσιτωμένος και ο Ισίδωρος προσπαθεί να τον κάνει να καταλάβει τι πραγματικά έχει συμβεί.

«Μάνο, τραβάς το σκοινί κι όπου να ‘ναι θα σπάσει! Το ρεζουμέ είναι ένα! Ήθελε να μου αποδείξει την επιθετικότητα σου και το κατάφερε! Μην αρπάζεσαι, το δίκιο είναι με το μέρος της Αμαλίας! Ο τρόπος σου ήταν απαράδεκτος! Και σου την έφερε μία χαρά…», του τονίζει, αλλά εκείνος δεν παίρνει λέξη πίσω από όσα έσυρε στην Αμαλία.

«Να σοβαρευτούμε λίγο;; Ένα και ένα κάνουν δύο! Από σήμερα θα της φέρεσαι κόσμια ανεξάρτητα από το τι αισθάνεσαι! Το απαιτώ! Μίλησα!», του ξεκαθαρίζει τότε ο Ισίδωρος και η κουβέντα τελειώνει εκεί.