Ο Δημήτρης στέκεται παγωμένος απέναντι στον Άγγελο που προσπαθεί να κρατηθεί ήρεμος, ενώ η Βάσω και η Λίνα τους κοιτάζουν αμήχανες. Ο Άγγελος του εξηγεί ότι πατέρας του ήταν από την Κρήτη και του λέει πως οι γονείς του κάηκαν ζωντανή μέσα στο σπίτι τους.

«Δεν ήταν ατύχημα. Τους έβαλε φωτιά ένας τοκογλύφος. Έκαψε δύο ανθρώπους ζωντανούς για ένα χρέος που δεν ήταν καν δικό τους», του εξηγεί και ο Δημήτρης ταράζεται ακόμα περισσότερο.

Διαβάστε πρώτοι στο pythia.gr όλα όσα θα δούμε και όλες τις εξελίξεις στη σειρά του Mega Το Ναυάγιο.

«Ήμουν μικρός τότε. Δε θυμάμαι πολλά. Αλλά τη μυρωδιά της καμένης σάρκας όταν βρήκα το σπίτι μου καμένο, δεν θα την ξεχάσω ποτέ. Όσα χρόνια κι αν περάσουν», συνεχίζει ο Άγγελος κι εκείνος νιώθει να πνίγεται και πηγαίνει στην κουζίνα, ενώ όταν επιστρέφει, ο Άγγελος κοιτώντας τον στα μάτια του λέει:

«Σας βλέπω τόση ώρα που με κοιτάτε και προσπαθείτε να καταλάβετε πόσα ξέρω…Και για να σας λύσω την απορία, ναι, ξέρω την αλήθεια. Ξέρω ποιος είναι ο τοκογλύφος που έβαλε φωτιά στο σπίτι μου κι έκαψε ζωντανούς τους δικούς μου».

«Δε θα πείτε τίποτα; Ξέρω τα πάντα κύριε Γιαννακάκη. Και τι δουλειά κάνατε – και μάλλον συνεχίζετε να κάνετε στα Χανιά, και με ποιον ακριβώς τρόπο την κάνετε», συνεχίζει ο Άγγελος και ο Δημήτρης ανέκφραστος ισχυρίζεται πως έχει μεσιτικό γραφείο.

«Κι οι γονείς μου; Πελάτες στο γραφείο σας ήταν; Γι’ αυτό κατέληξαν στάχτες;», τον ρωτά κι εκείνος κάνει πως δεν καταλαβαίνει. Ωστόσο εκείνη τη στιγμή ακούνε τα κορίτσια να έρχονται και σταματάνε την συζήτηση.

«Νομίζω είναι καλύτερα να φύγω. Τώρα μου έλεγε ο πατέρας σας ότι είναι πολύ κουρασμένος από το ταξίδι… ε κύριε Γιαννακάκη; Οπότε εγώ να σας αφήσω να ξεκουραστείτε. Καλό βράδυ», λέει ο Άγγελος και χωρίς να ρίξει ούτε ένα βλέμμα στην Βάσω φεύγει…