Οι αστυνομικοί φτάνουν στο γραφείο του Παντελίδη, για να ξεκινήσουν την έρευνα για την βόμβα που τοποθέτησαν στο αυτοκίνητο του, αλλά ο δικηγόρος έχει ήδη έτοιμες τις απαντήσεις που αναζητούν.

«Θα σας πω εγώ ποιον να συλλάβετε. Τον είδα και τον αναγνώρισα. Είναι ένας από τους διασωθέντες του Φοίνιξ, ένας φοιτητής…Γεράσιμος Παπαδάκης. Ήταν εδώ απ’ έξω, είναι σίγουρα μπλεγμένος. Μη χάνεις χρόνο, πήγαινε να ενημερώσεις! Μη τον αφήσετε να σας ξεφύγει!» τους λέει και τρίβει τα χέρια του με ικανοποίηση.

Διαβάστε πρώτοι στο pythia.gr όλα όσα θα δούμε και όλες τις εξελίξεις στη σειρά του Mega Το Ναυάγιο.

Ο Βασιλείου που τον ακούει συνειδητοποιεί ότι κινδυνεύουν και οι δύο, αλλά ο Παντελίδης φαίνεται άνετος. «Μεγάλη τύχη. Πρώτον, γιατί παραλίγο και θα ‘ψαχνες νέο δικηγόρο… Και δεύτερον σου ‘χω μείον ένα μάρτυρα για τη δίκη! Δε θα ξαναδεί το φως της μέρας ο Παπαδάκης… Τον ξεφορτωθήκαμε. ; Ήταν εκεί, άρα μπορώ να τον μπλέξω! Πιθανώς και να ‘ναι μπλεγμένος… αλλά η πιθανότητα μου αρκεί για να κάνω τη δουλειά μου! Ξύπνα Αργύρη! Η τύχη δουλεύει για μας!», του τονίζει, βγάζει την λίστα του Φοίνιξ και θριαμβευτικά σβήνει το όνομα του Μάκη.

Την ίδια ώρα, ο Θέμης, σίγουρος ότι ο Παντελίδης θα κυνηγήσει τον Μάκη, τον συμβουλεύει να εξαφανιστεί. «Δε θα δώσω κανένα όνομα, στο ορκίζομαι. Δε θα σας μπλέξω», του υπόσχεται ο Μάκης, αλλά εκείνος δεν καθησυχάζεται και του απαντά: «Όταν σε βασανίζουν, δε θα ξέρεις τι λες για να γλιτώσεις. Φύγε Μάκη, τρέξε και κρύψου. Ξέχνα μας εμάς και κοίτα να γλιτώσεις»…

Η Βάσω γεμάτη αγωνία περιμένει να δει αν θα εμφανιστεί ο Άγγελος, ενώ ο πατέρας προσπαθεί να κρύψει την ανησυχία του μήπως τελικά δεν πάει και απόψε, αλλά παλεύει να της χαμογελάσει και την διαβεβαιώνει:

«Θα ‘ρθει…». Εκείνη τη στιγμή χτυπάει το κουδούνι και η Βάσω τρέχει να ανοίξει. Αντικρίζει τον Άγγελο με κοστούμι και στα χέρια του κρατάει λουλούδια. «Αυτά είναι για σένα..», της λέει ανέκφραστος δίνοντας την ανθοδέσμη, ενώ ο Δημήτρης βρίσκει την ευκαιρία να του πει: «Έκανες το σωστό, Άγγελε» και ο Άγγελος του εξηγεί:

«Για τη Βάσω το κάνω. Αν εξαφανιστώ, δε θα το δεχτεί έτσι απλά. Θα θέλει να μάθει το λόγο», ενώ στη συνέχεια τον ρωτά πόσα ήταν τα χρήματα που του χρωστούσαν οι γονείς του, καθώς δεν θέλει να υπάρχει καμία εκκρεμότητα μεταξύ τους.

Ο Δημήτρης στριμώχνεται, όμως εκείνη τη στιγμή εμφανίζονται η Λίνα και η Βάσω και κουβέντα σταματά. Λίγη ώρα αργότερα, αφού έχουν καθίσει στο τραπέζι, ο Άγγελος με αποφασιστικότητα βγάζει το κουτάκι με το δαχτυλίδι:

«Από την πρώτη στιγμή που σε είδα… στο προαύλιο του σχολείου με κοτσιδάκια στα μαλλιά και ένα σακουλάκι κάστανα στο χέρι, ήθελα να γίνεις γυναίκα μου. Μεγαλώσαμε. Κοτσιδάκια μπορεί να μην έχεις πια, αλλά τα κάστανα ακόμα είναι τα αγαπημένα σου. Κι εγώ ακόμα θέλω να γίνεις γυναίκα μου. Αν το θέλεις κι εσύ», λέει στην Βάσω, η οποία βουρκώνει και δέχεται την πρόταση.