Το Μυστικό της Πεταλούδας Open: Ο Στέφανος επισκέπτεται τον Χριστόφορο, ανακοινώνοντάς του ότι χρειάζεται το όπλο του Φίλιππου για ανάλυση. Ο Χριστόφορος απαντά ότι ο Φίλιππος βρίσκεται σε ταξίδι και ο Στέφανος του προτείνει να παραδώσει αυτός το όπλο στις αρχές.

Κατά την επιστροφή του στο τμήμα, ο Στέφανος ενημερώνει τον Άλκη και λίγο μετά τον παίρνει τηλέφωνο η Χάρις ζητώντας του να συναντηθούν.
Ενώ η Ειρήνη βρίσκεται έξω με τον Μπεν, κάνει μια στάση στην επιχείρηση της Σοφίας και εκεί συναντά την Έλενα, η οποία ευχαριστεί τη Σοφία για τη συμπαράσταση που της προσέφερε την προηγούμενη νύχτα.

Η Κρίστια, προβληματισμένη για τα όσα έχει ακούσει για τον Παύλο και τη μητέρα του, καλεί τη Χλόη για να μάθει τα σχέδια τους σχετικά με την Κύπρο. Η απάντηση της Χλόη την προβληματίζει ακόμα περισσότερο.

Ο Χριστόφορος σχεδιάζει πώς να εντοπίσει την Έλενα. Τη στιγμή που ο Στέφανος συζητά με τη Χάρις, λαμβάνει ειδοποίηση για ένα σήμα από το κινητό του Πολυβίου από μια απροσδόκητη περιοχή. Ο Χριστόφορος καταφέρνει να βρει την Έλενα και την οδηγεί σε μια αποθήκη που ανήκει στην εταιρία του.

Η Έλενα προσπαθεί αρχικά να κάνει την ανήξερη, αλλά όταν καταλαβαίνει ότι δεν την πιστεύει ο Χριστόφορος, διηγείται μια ψεύτικη ιστορία ελπίζοντας να τον πείσει ότι δεν τον έχει στείλει κάποιος.

Ο Στέφανος με τη βοήθεια του Βασίλη ανακαλύπτει ένα όπλο και το κινητό του Πολυβίου στην κατοικία του Φίλιππου. Η Ειρήνη υποστηρίζει ότι αυτά δεν ανήκουν στον Φίλιππο και υποψιάζεται ότι κάποιος τα τοποθέτησε εκεί για να τον κατηγορήσει για τη δολοφονία του Πολυβίου.

Η Κρίστια μοιράζεται με τον Μάρκο τις πληροφορίες που της παρείχε η Χλόη και αναρωτιέται γιατί ο Παύλος δεν παρευρέθηκε στην κηδεία της μητέρας του, παρά τον δυνατό δεσμό που είχαν, σύμφωνα με τα λόγια της Χλόη.

Η Σοφία έχει πολλές απορίες και ρωτάει την Ειρήνη πώς γνωρίστηκαν με την Έλενα και ποιος είναι ο Μανώλης, αλλά η Ειρήνη δεν θέλει να της απαντήσει, ενώ η Χλόη με τον Γρηγόρη προετοιμάζονται για την επερχόμενη μετακόμιση στην Κύπρο.