Η Γη της Ελιάς: Φίλιππος και Παρασκευάς παίρνουν άδεια και φτάνουν στην Αρεόπολη για να παραστούν στον γάμο της Άννας και του Πότη. Ταυτόχρονα, ο Σωτήρης περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να εκδικηθεί απέναντι τον Φίλιππο…. Διαβάστε πρώτοι στο pythia.gr όλα όσα θα δούμε και όλες τις εξελίξεις στη Γη τη ελιάς.

Γη της Ελιάς: Ο Σωτήρης βρίσκει την ευκαιρία που αναζητούσε

Αργότερα, ο Φίλιππος πηγαίνει τους πορτοκαλεώνες, όπου ο Σωτήρης βρίσκει την ευκαιρία που αναζητούσε και πλησιάζει τον Φίλιππο, έχοντας όπλο στο χέρι. «Το αίμα ξεπλένεται με αίμα. Με λένε Σωτήρη Βαφέα, σου λέει κάτι αυτό;», του λέει έτοιμος να τον πυροβολήσει εν ψυχρώ.

Την ίδια ώρα, η απουσία του Σωτήρη από τον ελαιώνα κάνει τον Μιλτιάδη να υποψιαστεί ότι κάτι ετοιμάζεται να κάνει. Αφήνει όλα τα καθήκοντά του και αποφασίζει να αποκαλύψει την αλήθεια στη Χάιδω, λέγοντας την ταυτότητά του και του Σωτήρη.

«Είναι ο αδελφός του Βαφέα και θέλει εκδίκηση. Αυτός βρίσκεται πίσω από όλα όσα έχουν συμβεί», της ομολογεί. Ο Φίλιππος βρίσκεται ήδη σε θανάσιμο κίνδυνο, και η Χάιδω παίρνει την καραμπίνα της και τρέχει για να αποτρέψει την τραγωδία.

Όταν φτάνει στα κτήματα, ο Σωτήρης έχει ήδη πυροβολήσει τον Φίλιππο και είναι έτοιμος να του δώσει την χαριστική βολή, όταν εμφανίζεται η Χάιδω, κρατώντας στα χέρια της την καραμπίνα. Χωρίς να χάσει χρόνο, η Χάιδω πυροβολεί τον Σωτήρη προτού εκείνος σκοτώσει τον γιο της, και ταυτόχρονα φτάνει η αστυνομία.

Έτσι, ο Φίλιππος μεταφέρεται τραυματισμένος στο νοσοκομείο, ενώ η Χάιδω οδηγείται με χειροπέδες στο κρατητήριο. Στη συνέχεια, ο Κουράκος ανακρίνει τον Μιλτιάδη, ο οποίος του αποκαλύπτει μόνο το μισό της αλήθειας, όπως έχει συμφωνήσει με τη Χάιδω. Εν τω μεταξύ, η Βασιλική και ο Παρασκευάς βρίσκονται στο πλευρό του Φίλιππου στο νοσοκομείο, όπου εκείνος παλεύει για τη ζωή του.

Ο Λυκούργος μαθαίνει τα νέα για τον Φίλιππο και πηγαίνει να βρει τη Χάιδω, όμως, σύμφωνα με το περιοδικό Tv24, αρχίζουν να ζώνουν τα φίδια για την εμπλοκή της στην υπόθεση: «Επειδή πρόκειται να σε αναλάβω, και γνωρίζω ότι ο άνθρωπος που πυροβόλησες είναι ο αδελφός του Βαφέα. Πες μου τώρα όλη την αλήθεια», τονίζει στη Χάιδω.