Ο Στράτος βρίσκει την Αριάδνη και της επιτίθεται… Διαβάστε πρώτοι στο pythia.gr όλα όσα θα δούμε και όλες τις εξελίξεις στη Γη τη ελιάς.

Μετά την άφιξη της Αριάδνης στην Αρεόπολη, η πόλη γεμίζει με συζητήσεις για την νεαρή που ο Στάθης φιλοξενεί στο σπίτι του και την πιθανή σχέση που μπορεί να έχουν μεταξύ τους. Η Βασιλική, ντρέπεται για τον πατέρα της και αρνείται να ακούσει τις εξηγήσεις του για τον λόγο που φιλοξενεί την κόρη του φίλου από τον στρατό.

Όσο για την Αρετή, δεν αργεί να διαδώσει φήμες που προκαλούν ταραχή. Διαδίδει ότι ο πρώην άντρας της ερωτεύτηκε την Αριάδνη, ρίχνοντας έτσι λάδι στη φωτιά. Ο Στάθης προσπαθεί να γνωρίσει την κόρη του και να την καταλάβει καλύτερα, ενώ εκείνη φαίνεται να ανοίγεται σιγά-σιγά προς αυτόν.

Ωστόσο, η Αριάδνη αλλάζει ξαφνικά όταν αντικρίζει τον πρώην της, τον Στράτο, να απολαμβάνει χαλαρός έναν καφέ στο καφενείο του Πότη. Τρομοκρατημένη, αρχίζει να τρέχει, αλλά ο Στράτος την ακολουθεί αποφασισμένος να την αποτελειώσει.

Τη στιγμή που ετοιμάζεται να της επιτεθεί με μανία, εμφανίζεται ο Στάθης, ο οποίος καλεί αμέσως την αστυνομία και ο Στράτος συλλαμβάνεται. Η σκηνή αυτή προκαλεί ακόμα περισσότερη ταραχή στην Μάνη, με την Αρετή να προσπαθεί να εξιχνιάσει τα γεγονότα γύρω από την νεαρή κοπέλα που φιλοξενείται στο σπίτι του πρώην της.

Από την πλευρά της, η Ασπασία επιμένει ότι η Αριάδνη είναι απλά η κόρη ενός φίλου του Στάθη, αλλά κανείς δεν φαίνεται να την πιστεύει. Ο Στάθης, από τη μεριά του, έχει ήδη ξεκινήσει να δένεται συναισθηματικά με την κόρη του και της προτείνει να μείνει μόνιμα μαζί του στην Αρεόπολη.

Και η Αριάδνη όμως σκέφτεται να εγκατασταθεί στη Μάνη, καθώς της αρέσει η ζωή εκεί. Κατά τη διάρκεια μιας βόλτας της στα δρομάκια, μπαίνει στο ανθοπωλείο της Μαρίνας, όπου τυχαίνει να βρίσκεται και ο Μάνος.
Η ερωτική ατμόσφαιρα ανάμεσά τους γίνεται αντιληπτή από την Μαρίνα, η οποία αποφασίζει να έχει ανοιχτά τα μάτια της, θέλοντας να μην ξανά κινδυνέψει ο γάμος τους.

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, η Βασιλική είναι αποφασισμένη να μάθει τι συμβαίνει με αυτή τη νεαρή γυναίκα που εισέβαλε τόσο ξαφνικά στη ζωή τους. Έτσι, καλεί την Αριάδνη και τον πατέρα της στο σπίτι της για φαγητό.

Καθώς συζητούν μαζί της, ο Παρασκευάς γοητεύεται και δεν διστάζει να της δείξει το ενδιαφέρον του, προσπαθώντας παράλληλα να κατανοήσει αν υπάρχει κάποιο ερωτικό ενδιαφέρον ανάμεσά στην Αριάδνη και τον Στάθη.

Η Αρετή όμως δεν αισθάνεται την ανάγκη να αναζητήσει απαντήσεις, καθώς πιστεύει πως γνωρίζει τα πάντα. Έτσι, την επόμενη φορά που τυχαία συναντά τη νεαρή κοπέλα στον δρόμο και της επιτίθεται λεκτικά. Αγανακτισμένη η Αριάδνη της λέει πως ο Στάθης είναι πατέρας της και την σοκάρει.

Όταν συνέρχεται, σπεύδει στην Βασιλική και τις ανακοινώνει τα νέα, σοκάροντας τη. Ξαφνικά μαθαίνει ότι έχει μια αδερφή και δεν ξέρει πως να το διαχειριστεί. Μόνο που η Αρετή δεν σταματά εκεί. Σύμφωνα με το περιοδικό 7 μέρες Tv, τη συνέχεια πηγαίνει στην Ιουλία, η οποία όμως αυτή τη φορά την προλαβαίνει, λέγοντας της ότι ήδη γνωρίζει τα πάντα!