Η ώρα για το δείπνο στο σπίτι των Βρεττάκων πλησιάζει και η Μαργαρίτα συμβουλεύει την Αθηνά να ντυθεί και να στολιστεί για να εντυπωσιάσει τον Τζον. «Μαργαρίτα… Με φίλησε», της αποκαλύπτει και συνεχίζει: «Μαργαρίτα, υπάρχει πρόβλημα, νομίζω ότι η Φιλώ ζηλεύει το Τζον»…

Διαβάστε πρώτοι στο pythia.gr όλα όσα θα δούμε και όλες τις εξελίξεις στη Γη τη ελιάς.

Την ίδια ώρα, η Αρετή συνεχίζει τις προσπάθειες της να απομακρύνει οριστικά την Βασιλική από τον Φίλιππο. «Έχεις κολλήσει με το άλλο το μαμούχαλο που πήγες και παντρεύτηκες! Βρε, ο Μιλτιάδης είναι χρυσό παιδί! Δουλευταράς και κούκλος! Δυο μέτρα μπόι σαν τα ψηλά βουνά!», επιμένει να της λέει κι εκείνη αντιδρά: «Κοίτα μην πεις και παραέξω αυτές τις βλακείες για μένα και τον Μιλτιάδη, γιατί θα σκοτωθούμε!»

Έχει νυχτώσει και οι καλεσμένοι του Ισίδωρου καταφθάνουν στο σπίτι του. Ο Τζον και η Αθηνά ανταλλάσσουν διαρκώς βλέμματα. Λίγο αργότερα ο Τζον πλησιάζει τον Ισίδωρο και τον ρωτά για την Αμαλία.

«Έχει πάει ένα ταξίδι, για κάτι δικά της θέματα, κληρονομικά, στην Αθήνα. Θα τη δεις τις επόμενες μέρες», του λέει για να καλύψει την απουσία της.

Από την άλλη, ο Στάθης βρίσκεται στο σπίτι της Ιουλίας και η κουβέντα τους καταλήγει στην Αριάδνη. «Τη βλέπω μελαγχολική. Βγήκε όμως δυο μέρες κολλητά μ’ αυτόν τον Ορέστη» την ενημερώνει κι εκείνη ρωτά για την υγεία του, καθώς έχει μάθει για την μεταμόσχευση καρδιάς.

«Μπήκα στο Google, το ‘ψαξα. Και ρώτησα κι ένα φιλαράκι, γιατρό απ’ την Καλαμάτα, τον πήρα τηλέφωνο. Κανένα πρόβλημα!», της απαντά, αλλά παραμένουν και οι δύο ανήσυχοι για την μελαγχολία της κόρης τους.

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, ο Μιλτιάδης προσπαθεί να ξαναφέρει κοντά τον Φίλιππο και την Βασιλική, όμως η Αλκμήνη φαίνεται ενοχλημένη και του κάνει σκηνή. «Μάλιστα. Εσύ κάνεις τον πυροσβέστη για Βασιλική και Φίλιππο κι εμένα με αδειάζεις. Ξέρεις, οι κακές γλώσσες λένε για σένα και τη Βασιλική», του λέει κι εκείνος εκνευρίζεται. «Με ξενερώνεις με αυτό το στυλάκι! Δεν είμαι κανένα παιδάκι, Αλκμήνη!», της απαντά και την παρατάει σύξυλη…