Από τη στιγμή που ο Μαθιός Σταματάκης θα παραδοθεί για τον θάνατο του Λάζαρου, ο Αντρέας, ο Τηλέμαχος και οι Μουντάκηδες – δηλαδή, η οικογένεια του Λάζαρου – αρχίζουν να σχεδιάζουν τον θάνατο του Μαθιού. Πιο συγκεκριμένα, ζητούν από τον Γιάννο να αναλάβει τον ρόλο του εκτελεστή, χρησιμοποιώντας τουφέκι την ώρα που ο Μαθιός θα αποχωρεί από το κρατητήριο.

Οι τέσσερις άνδρες έχουν σχεδιάσει προσεκτικά κάθε κίνησή τους, αλλά ο Αντρέας εκφράζει συνεχώς τις αμφιβολίες του για τον Γιάννο. Όταν ο Γιάννος, όμως λαμβάνει πληροφορίες για το πότε αφήνεται ελεύθερος ο Μαθιός, κρύβεται απέναντι από το τμήμα και εκτελεί το σχέδιο επίθεσης κατά του Σταματάκη χωρίς κανένα έλεος.

Η σφαίρα όμως πετυχαίνει την πλάτη της Ντίνας, η οποία, ακούγοντας έναν θόρυβο, επιχειρεί να προστατεύσει τον Μαθιό. Η αστυνομικός, σύμφωνα με το περιοδικό My Tv, δεν τραυματίζεται, αλλά από εκείνη τη στιγμή, η αντίστροφη μέτρηση ξεκινά για τον Αντρέα και τον Τηλέμαχο, καθώς είναι τα πρώτα πρόσωπα που βρίσκονται στο κάδρο των υπόπτων για την δολοφονική επίθεση.